​Schalke - Kaiserslautern, meci contând pentru etapa a doua din liga a doua a Germaniei, este programat, sâmbătă, 5 august, de la ora 21:30, pe AufSchalke din Gelsenkirchen, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Două dintre cele mai vechi echipe ale Germaniei, Schalke (înfiinţată în 1904) şi Kaiserslautern (înfiinţată în 1900), se întâlnesc într-una dintre cele mai aşteptate partide ale etapei a 2-a din 2.Bundesliga.

Schalke a începutul campionat cu o înfrângere pe terenul unei contracandidate la promovare, 3-5 cu Hamburg, la capătul unui meci incredibil, în care a condus cu 2-1 şi a egalat pentru 3-3, după care, rămasă în zece oameni, a primit ultimele două goluri în prelungiri.

Schalke a terminat sezonul precedent pe locul 17 în Bundesliga, la două puncte în urma lui Stuttgart, care a disputat barajul de menţinere-promovare cu Hamburg, şi la trei puncte în urma lui Augsburg, ultima echipă care s-a salvat direct.

Schalke s-a întors astfel în 2.Bundesliga după doar un an petrecut în prima ligă şi continuă cu antrenorul Thomas Reis, care a fost numit în funcţie în luna octombrie a anului 2022.

Schalke a fost de şapte ori campioană a Germaniei, ultima oară însă în 1958 (celelalte şase titluri le-a cucerit înainte de Al Doilea Război Mondial) şi are în palmares o Cupă UEFA (actuala Europa League), câştigată în sezonul 1996-1997.

Kaiserslautern a pierdut, la rândul ei, în prima etapă, 1-2 pe teren propriu cu cealaltă echipă din Hamburg, St. Pauli, toate golurile fiind marcate în repriza secundă.

Kaiserslautern a terminat sezonul trecut din 2.Bundesliga pe locul 9, la distanţă mare de locurile promovabile, dar şi de cele retrogradabile, la primul sezon după promovarea din 3.Liga, unde a evoluat timp de patru ani.

Echipa este antrenată din vara anului 2022 de Dirk Schuster, născut la Chemnitz, fostul oraş Karl-Marx-Stadt din fosta Republică Democrată Germană, un fost fundaş care a bifat patru selecţii pentru RDG, dar a jucat şi de trei ori pentru echipa reunificată a Germaniei.

Kaiserslautern este una dintre puţinele echipe din lume care a devenit campioană în primul an de după promovare (a terminat pe locul 1 în 2.Bundesliga în sezonul 1996-1997 şi pe locul 1 în 1.Bundesliga în sezonul 1997-1998), acesta fiind şi ultimul dintre cele patru titluri cucerite în istoria sa.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2011-2012 din 1.Bundesliga, atunci când fiecare s-a impus în deplasare, Kaiserslautern în tur, cu 2-1, iar Schalke în retur, cu 4-1.

Superbet oferă cota 1,67 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Schalke - Kaiserslautern.

Schalke - Kaiserslautern 1

Cotă 1,67


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol