Adana Demirspor - CFR Cluj, meci contând pentru manşa a doua a turului al doilea preliminar din Conference League, este programat, joi, 3 august, de la ora 21:00, pe Stadionul Yeni Adana, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

CFR Cluj are o misiune dificilă în tentativa de a se califica după ce în partida tur de pe teren propriu nu a reuşit decât un rezultat de egalitate cu Adana Demirspor, scor 1-1 (Jefte 6, respectiv, Stambouli 77).

Adana Demirspor a jucat două meciuri amicale în această vară, 5-0 cu Sucleia (liga a doua din Republica Moldova) şi 2-3 cu Manisa (liga a doua din Turcia), în condiţiile în care campionatul intern începe pe 13 august.

În stagiunea precedentă, Adana Demirspor a terminat pe locul 4, după Galatasaray, Fenerbahce şi Beşiktaş, dar înaintea lui Trabzonspor şi Istanbul Başakşehir, două echipe mult mai bine cotate.

Echipa este antrenată de fostul mare internaţional olandez Patrick Kulivert, aflat la prima aventură ca antrenor principal după ce a mai condus din această postură doar echipa naţională din Curacao, iar marea vedetă a grupării din sudul Turciei este portughezul Nani, ajuns însă la vârsta de 36 de ani.

Pentru Adana Demirspor (a nu se confunda cu Adanaspor, o echipă mult mai cunoscută la nivel internaţional), aceasta este prima prezenţă într-o competiție europeană (a promovat în prima ligă turcă în 2021, după o pauză de 26 de ani!).

CFR Cluj a disputat deja trei meciuri în SuperLiga, în care a bifat două victorii, 2-0 cu Poli Iaşi (a) şi 3-1 cu UTA Arad (d), şi o remiză, 1-1 cu Universitatea Craiova (a).

Din această vară, CFR Cluj are un nou antrenor, italianul Andrea Mandorlini, aflat la al doilea mandat, care a fost instalat după plecarea lui Dan Petrescu.

CFR Cluj a pierdut patru titulari de drept în această vară, Simone Scuffet, Andrei Burcă, Nana Boateng şi Yuri Matias, dar au venit, în schimb, 12 fotbalişti, printre care Vasile Mogoş, Philip Otele, Panagiotis Tachtsidis şi Yevhen Konoplyanka.

„Ne gândim la acest meci, apoi urmează meciul cu FCSB. Ne aşteaptă o săptămână dificilă. Când joci din trei în trei zile e dificil, mai ales mental. Trebuie să-i recuperăm cât mai repede pe jucători, vom juca într-un infern în Turcia!”, a declarat Andrea Mandorlini.

Anul trecut, CFR Cluj a fost eliminată în 16-imile de finală din Conference League, 0-1 în deplasare şi 0-0 acasă cu Lazio Roma, după ce a terminat pe locul 2 într-o grupă cu Sivasspor, Ballkani şi Slavia Praga.

Câştigătoarea „dublei” dintre CFR Cluj şi Adana Demirspor va juca în turul al treilea preliminar din Conference League cu învingătoarea duelului dintre Osijek şi Zalaegerszeg (croaţii s-au impus în primul meci pe teren propriu, 1-0, returul se joacă, joi, în Ungaria).

Superbet oferă cota 1,85 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Adana Demirspor - CFR Cluj.

SAdana Demirspor - CFR Cluj GG


Cotă 1,85


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol