Sheriff Tiraspol - Maccabi Haifa, meci contând pentru prima manşă a turului al doilea din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 26 iulie, de la ora 20:00, pe Bolshaya Arena.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Sheriff Tiraspol, campioana din Republica Moldova, a trecut în primul tur preliminar de Farul Constanţa, campioana României, după 0-1 în deplasare şi 3-0, după prelungiri, pe teren propriu (partida retur s-a jucat în Transnistria).

Au fost primele partide ale lui Sheriff Tiraspol în această vară, în condiţiile în care gruparea din Transnistria n-a jucat nici măcar un meci amical, iar campionatul intern începe pe 5 august.

Echipa este antrenată de Roberto Bordin, un italian în vârstă de 58 de ani care a fost instalat în ianuarie, iar lotul este evaluat de site-urile de specialitate la 15,8 milioane de euro, cel mai valoros fotbalist find nigerianul Rasheed Akambi, un mijlocaş de bandă stângă, care nu a jucat în „dubla” cu Farul Constanţa din cauza unei accidentări.

Sheriff Tiraspol a câştigat campionatul din Republica Moldova pentru a şasea oară consecutiv (are în palmares 20 de titluri, 21 de cupe şi şapte supercupe).

În ultimii ani, Sheriff Tiraspol a fost echipa-surpriză a Europei, cu calificare în grupele Champions League în sezonul 2021-2022 (a câştigat în deplasare cu Real Madrid şi acasă cu Şahtion Doneţk), pentru ca în sezonul 2022-2023 să ajungă în grupele Europa League, iar de aici în Conference League, unde după 0-1 acasă şi 3-1 în deplasare cu Partizan Belgrad a fost eliminată în optimile de finală de Nice, 0-1 acasă şi 1-3 în deplasare.

Maccabi Haifa, campioana din Israel, n-a avut emoţii în primul tur preliminar, în care a trecut de campioana Maltei, Hamrun Spartans, 4-0 în deplasare şi 2-1 acasă.

Apoi, Maccabi Haifa a câştigat Supercupa Israelului, 3-1 cu Beitar Ierusalim într-un meci disputat pe teren propriu (campionatul începe pe 26 august).

Maccabi Haifa, campioană pentru a treia oară consecutiv în Israel, are un lot evaluat de site-urile de specialitate la 23,6 milioane de euro, iar cel mai bine cotat fotbalist este Dia Saba (3,5 milioane), după ce vedetele Omer Atzili şi Mohammed Abu Fani au plecat de la echipă (au fost aduşi Erik Shuranov de la Nurnberg şi pe Lior Refaelov de la Anderlecht).

Antrenorul echipei este Messay Dego, promovat de la tineret după plecarea lui Barak Bakhar la Steaua Roşie Belgrad.

Maccabi Haifa a câştigat 15 titluri în Israel, iar în grupele UEFA Champions League a ajuns de trei ori, ultima oară chiar în ediţia trecută, când a terminat pe locul 4 după Benfica, Paris Saint Germain şi Juventus (a câştigat acasă în faţa italienilor cu 2-0).

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit până acum, iar returul este programat, miercuri, 2 august, de la ora 20:00, pe Stadionul Sammy Ofer.

Echipa care se va califica dintre Sheriff Tiraspol şi Maccabi Haifa o va întâlni în turul al treilea preliminar din Liga Campionilor pe învingătoarea „dublei” dintre Zrinjki Mostar (Bosnia-Herțegovina) şi Slovan Bratislava (Slovacia).

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Sheriff Tiraspol - Maccabi Haifa.

Sheriff Tiraspol - Maccabi Haifa
X2
Cotă
1,40

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol