​UTA Arad - CFR Cluj, meci contând pentru etapa a 2-a din campionatul României, este programat, vineri, 21 iulie, de la ora 21:30, pe Stadionul Francisc von Neuman, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

UTA Arad şi CFR Cluj, două echipe care mai degrabă au dezamăgit în sezonul precedent, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 2-a din SuperLiga.

UTA Arad a debutat în noul sezon cu o remiză obţinută pe terenul celor de la Oţelul Galaţi, scor 1-1, şi are şapte meciuri consecutive fără înfrângere, dacă le luam în considerare şi pe cele din campionatul trecut, inclusiv cele din barajul de menţinere-promovare.

După ce a salvat echipa de la retrogradare, Mircea Rednic are ca obiectiv o clasare cât mai aproape de play-off, chiar dacă echipa este mult schimbată: au plecat, printre alţii, Philip Otele, Erico da Silva, Paul Anton, Desley Ubbink, Marko Vukcevic, Roger şi Erion Hoxhallari, iar cele mai importante nume la capitolul veniri sunt Godberg Cooper (Chindia), Denis Dumitraşcu (Chindia), Cătălin Carp (UFA), Marcelo Freitas (Ituano), Albert Stahl (Rapid).

„Au plecat nişte jucători de acolo, dar acum au probleme în axul central. Va trebui să profităm! Va fi plin stadionul, iar jucătorii care au venit în această vară, mai ales străinii, își vor da seama acum ce atmosferă este la Arad”, a declarat Mircea Rednic.

CFR Cluj a începutl campionatul cu o victorie pe teren propriu, 2-0 cu Poli Iaşi, dar şi cu un nou antrenor, Andrea Mandorlini, care a mai lucrat în Gruia în sezonul 2009-2010, când a câştigat titlul, cupa şi supercupa.

Ardelenii au pierdut în această vară jucători importanţi, precum Nana Boateng, Simone Scuffet, Andrei Burcă, Yuri Matias, Denis Kollinger şi Karlo Brucic, şi au preferat să aducă fotbalişti care nu spun mare lucru, dar care s-au încadrat în noul buget de austeritate al clubului.

De menţionat că ardelenii nu au pierdut în ultimele trei meciuri directe jucate la Arad (două victorii şi un egal), şi sunt neînvinşi în ultimele cinci partide, indiferent de locul de disputare (trei succese şi două remize).

„Deplasarea de la Arad va fi una dificilă, împotriva unui adversar bun, dar suntem pregătiţi ca pentru orice partidă, cu atât mai mult cu cât este ultima înaintea debutului în Conference League. Ne gândim la partida cu Adana, însă cea mai importantă este cea de la Arad”, a declarat Andrea Mandorlini.

Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în sezonul regulat al ediţiei trecute de campionat, când au remizat pe terenul celor de la UTA Arad, în tur, scor 1-1 (Kolinger 59a, respectiv, Nana Boateng 32), pentru ca, în retur, CFR Cluj să se impună pe teren propriu, scor 2-1 (Janga 45+3, Yuri Matias 63, respectiv R. Pop 47).

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul UTA Arad - CFR Cluj.

UTA Arad - CFR Cluj
X2
Cotă
1,28

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol