Birkirkara - Maribor, meci contând pentru manşa a doua a primului tur din Conference League, este programat, joi, 20 iulie, de la ora 18:00, pe Centenary Stadium din Ta’ Qali, şi va fi transmis în direct de site-ul superbet.ro (live stream).

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Birkirkara speră la o calificare surprinzătoare în turul următor din Conference League după ce, în prima manşă, a remizat pe terenul celor de la Maribor, scor 1-1 (Brnic 67p, respectiv, Mbong 31).

Birkirkara a terminat ultima ediţie a campionatului din Malta pe locul 2, la 19 puncte în urma campioanei Hamrun Spartans, şi este antrenată de italianul Giovanni Tedesco, un fost mijlocaş care a jucat, printre altele, pentru Fiorentina, Perugia, Genoa şi Palermo.

În această vară, Birkirkara a pierdut ambele meciuri amicale, fără să marcheze, 0-4 cu Gzira United şi 0-2 cu Hamrun Spartans (sezonul intern începe pe 16 septembrie).

Birkirkara are în palmares patru titluri (ultimul în 2013) şi şase cupe naţionale (cea mai recentă fiind câştigată chiar în ediţia trecută, 2022-2023, 2-0 în finala cu Marsaxlokk), iar în cupele europene, unde joacă din 1998, n-a trecut niciodată de preliminarii, indiferent de competiţie.

Maribor s-a clasat pe locul 3 în campionatul din Slovenia (sunt zece echipe, se joacă două tururi şi două retururi), la nouă puncte în urma campioanei Olimpija Ljubljana, echipă în faţa căreia a pierdut şi finala cupei, scor 1-2.

Maribor este antrenată de croatul Damir Krznar, un fost mijlocaş care a evoluat doar în ţara sa natală, pentru Varteks, Dinamo Zagreb şi Inter Zapresic, şi care a bifat şi o selecţie în naţionala „vatreni”.

În această vară, Maribor a jucat patru meciuri de pregătire, în care a înregistrat două victorii (3-1 cu Makedonija GjP şi 6-2 cu Varazdin) şi două rezultate de egalitate (0-0 cu Oţelul Galaţi şi 1-1 cu CSKA 1948 Sofia).

Maribor are în palmares 16 titluri (ultimul în 2022) şi nouă cupe naţionale (ultima în 2016), iar în Europa are două prezenţe în grupele Champions League (cea mai recentă în sezonul 2017-2018), dar în ultimii cinci ani s-a oprit de fiecare dată fie în preliminarii, fie în play-off.

În meciul din tur (1-1), pentru Birkirkara a evoluat şi atacantul român Andrei Ciolacu, timp de 70 de minute (în sezonul trecut a bifat nouă partide şi două goluri).

Echipa care se va califica va juca în turul al doilea preliminar din Conference League contra luxemburghezilor de la Differdange 03.

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Birkirkara - Maribor.

Birkirkara - Maribor

2
Cotă

1,57

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol