KF Tirana - Dinamo Batumi, meci contând pentru prima manşă a primului tur preliminar din Conference League, este programat, joi, 13 iulie, de la ora 21:00, pe Arena Kombetare, şi va fi transmis în direct de site-ul superbet.ro (live stream).

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

KF Tirana a terminat ultima ediţie a campionatului din Albania pe locul 2, la egalitate de puncte cu campioana Partizani Tirana (a avut golaveraj mai bun, dar a fost dezavantajată de meciurile directe, 1-1 acasă şi 0-2 în deplasare).

Echipa este antrenată din 2021 de Orges Shehi, un fost portar cu opt selecţii în echipa naţională a Albaniei şi care a jucat doar în ţara sa natală (a fost de şapte ori campion cu Skenderbeu), confirmând ca tehnician atât la Skenderbeu (Supercupa în 2018), cât la KF Tirana (campionatul şi Supercupa în 2022).

De la 1 iunie, când a pierdut finala Cupei Albaniei, 0-1 cu Egnatia (echipă care a terminat sezonul pe locul 3), KF Tirana a disputat un singur meci amical, 2-1 cu Struga, campioana din Macedonia de Nord.

KF Tirana este fosta 17 Nentori Tirana şi are 26 de titluri, 16 cupe şi 12 supercupe naţionale în palmares, iar în Europa cele mai mari performanţe datează din perioada comunistă (înainte de 1989), când a ajuns în optimile de finală ale Cupei Campionilor Europeni (de trei ori) şi ale Cupei Cupelor (o dată).

Dinamo Batumi a încheiat pe locul 2 ultima ediţie a campionatului din Georgia, la trei puncte în spatele campioanei Dinamo Tbilisi, iar în acest sezon (se joacă sistem primăvară - toamnă) este lider după 19 etape, cu 42 de puncte, cu patru mai multe decât a doua clasată, Saburtalo Tbilisi (sunt zece echipe, se dispută două tururi şi două retururi).

Echipa este antrenată din 2018 de Giorgi Geguchadze, de două ori campion în Georgia cu FC Zestafoni în 2011 şi cu Dinamo Batumi în 2021.

Dinamo Batumi are în palmares un titlu, o cupă şi două supercupe naţionale, iar pe plan european a trecut o singură dată de preliminarii, în sezonul 1995-1996 al Cupei Cupelor, când a fost eliminată în primul tur (este pentru al patrulea an consecutiv în competiţiile UEFA).

Dinamo Batumi a bifat deja primele meciuri oficiale ale sezonului, în Supercupa Georgiei, în care a trecut la penalty-uri de Torpedo Kutaisi în semifinale (0-0, 6-5) şi a pierdut, tot la lovituri de la 11 metri, finala cu Dinamo Tbilisi (0-0, 3-4).

Superbet oferă cota 1,62 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul KF Tirana - Dinamo Batumi.

KF Tirana vs Dinamo Batumi 1X
Cotă 1,62

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol