Liam Broady - Casper Ruud, meci contând pentru turul al doilea al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, este programat, joi, 6 iulie, de la ora 13:00, la All England Lawn Tennis and Croquet Club (competiţia este transmisă de Eurosport 1, Eurosport 2 şi Eurosport App).

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Liam Broady porneşte ca outsider în faţa lui Casper Ruud, într-una dintre cele mai aşteptate partide ale zilei de pe tabloul masculin de la Wimbledon 2023.

Turneul de la Wimbledon are premii totale în valoare de 44,7 milioane lire sterline, aceasta fiind ediţia a 136-a la masculin (deţinătorul trofeului este Novak Djokovic) şi ediţia a 129-a la feminin (deţinătoarea trofeului este Elena Rybakina).

Liam Broady (Marea Britanie, 29 de ani, nr. 142 ATP) nu a reuşit să-şi atingă potenţialul anunţat de o carieră impresionantă la juniori (finale la simplu la Wimbledon şi US Open, campion la dublu la Wimbledon şi Australian Open).

Britanicul n-a reuşit până acum nici măcar să intre în top 100, iar anul trecut a ajuns în turul al treilea la Wimbledon, acesta fiind cel mai bun rezultat al carierei sale la un turneu de Grand Slam.

Totuşi, Liam Broady este englez şi va avea publicul de partea sa, fiind şi mult mai experimentat pe iarbă faţă de Casper Ruud (76 de meciuri profesioniste pe gazon, faţă de numai 10 ale adverasarului).

În primul tur la Wimbledon, Liam Broady a trecut de Constant Lestienne (nr. 74 ATP), scor 6-1, 6-3, 7-5.

Casper Ruud (Norvegia, 24 de ani, nr. 4 ATP) are zece titluri cucerite la nivel ATP World Tour şi a jucat trei finale de Grand Slam, toate pierdute, una la US Open (2022) şi două la Roland Garros (2022, 2023).

De altfel, după finala de la Paris, Casper Ruud a mai disputat un sigur meci, pe iarbă, demonstrativ, scor 2-6, 7-6, 10-3 cu Alexei Popyrin, (nr. 93 ATP), la Hurlingham.

Este pentru al doilea an consecutiv în care norvegianul nu a jucat nici un meci oficial înainte de Wimbledon, preferând să-şi ia vacanţă după cele câteva luni ale sezonului pe zgură.

Casper Ruud este prezent pentru a cincea ediţie consecutivă pe iarba londoneză, dar niciodată n-a reuşit să treaca de turul al doilea.

În primul tur de la Wimbledon 2023, Casper Ruud a trecut de Laurent Lokolo (nr. 199 ATP), scor 6-1, 5-7, 6-4, 6-3.

Liam Broady şi Casper Ruud nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul ATP.

Superbet oferă cota 3,20 pentru pronosticul Exact Seturi 4: patru seturi, indiferent de câştigător, în meciul Liam Broady - Casper Ruud.

Liam Broady vs. Casper Ruud Exact Seturi 4
Cotă 3,20

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol