Sampdoria - Sassuolo, meci contând pentru etapa a 37-a din campionatul Italiei, este programat, vineri, de la ora 21:45, pe Stadio Luigi Ferarris din Genova, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Sampdoria, echipă matematic retrogradată, se desparte de Serie A în faţa propriilor suporteri la meciul cu Sassuolo, care nu mai contează nici pentru oaspeţi, aflaţi în zona neutră a clasamentului.

Sampdoria este pe locul 20, ultimul, cu doar 18 puncte acumulate în 36 de etape, şi a retrogradat matematic acum trei etape, după ce a pierdut pe terenul lui Udinese, scor 0-2 (de atunci a remizat acasă cu Empoli, scor 1-1, şi a pierdut în deplasare cu Milan, scor 1-5).

Sampdoria deţine în acest moment toate recordurile negative din Serie A: are cele mai puţine victorii (3), cele mai multe înfrângeri (24), cel mai slab atac (22 de goluri marcate) şi cea mai slabă defensivă (67 de goluri primite).

Echipa antrenată de Dejan Stankovic, a cărui demisie a fost respinsă, a retrogradat în Serie B pentru a cincea oară în istorie şi după 12 ani petrecuţi în Serie A.

Mai mult, Sampdoria se confruntă cu mari probleme financiare şi aşteaptă să fie preluată de un investitor străin, după ce Massimo Ferrero, care are şi probleme cu justiția, s-a retras de la conducerea clubului (dacă nu va beneficia de o majorare de capital, va intra în faliment şi se va înscrie la amatori, în Serie D).

Sampdoria are în palmares un titlu de campioană (1991), patru Cupe ale Italiei, o Supercupă a Italiei (1991) şi o Cupă a Cupelor (1990).

Sassuolo ocupă locul 13, cu 44 de puncte, şi vine după o înfrângere pe teren propriu, scor 1-2 cu Monza, iar în ultimele cinci etape de campionat a înregistrat o victorie, un rezultat de egalitate şi trei înfrângeri.

Sassuolo, echipă antrenată de doi ani de Alessio Dionisi, a promovat pentru prima oară în Serie A în vara anului 2013, iar acum se pregăteşte pentru al 11-lea sezon consecutiv în elita fotbalului italian.

În meciul din tur dintre cele două echipe, disputat pe 4 ianuarie 2023, Sampdoria s-a impus pe terenul celor de la Sassuolo, scor 2-1, după golurile marcate de Gabbiadini (25) şi Augello (28), respectiv, Berardi (64p).

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Sampdoria - Sassuolo.

Sampdoria - Sassuolo 1X

Cotă 1,90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime