Real Madrid - Chelsea, meci contând pentru prima manşă a sferturilor de finală din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 12 aprilie, de la ora 22:00, pe Santiago Bernabeu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Real Madrid şi Chelsea se întâlnesc din nou în sferturile de finală din Champions League, după ce, în ediţia precedentă, „albii” s-au calificat dramatic mai departe şi au câştigat trofeul pentru a 14-a oară.

Real Madrid este pe locul 2 în Primera Division şi nu mai are, practic, nici o şansă la titlul de campioană, acontat de Barcelona, mai ales că în etapa din week-end-ul trecut a pierdut acasă cu Villarreal, scor 2-3, la doar trei zile de la strălucitorul 4-0 pe Camp Nou în faţa marii rivale, rezultat în urma căruia s-a calificat în finala Cupei Spaniei.

Echipa lui Carlo Ancelotti a ajuns în sferturile de finală din Liga Campionilor după ce a terminat pe locul 1 o grupă cu RB Leipzig, Şahtior Doneţk şi Celtic Glasgow, în care a înregistrat patru victorii, o remiză şi o înfrângere, apoi a trecut în optimile de finală de Liverpool, 5-2 în deplasare şi 1-0 acasă.

Real Madrid a câştigat de 14 ori Champions League, ultima oară chiar în ediţia precedentă, după o finală disputată împotriva lui Liverpool, pe Stade de France din Paris, scor 1-0 (Vini Jr. 59), şi a mai pierdut de alte trei ori în ultimul act al competiţiei.

Chelsea ocupă locul 11 în Premier League, departe atât de locurile europene, cât şi de poziţiile retrogradabile, şi tocmai l-a numit ca antrenor interimar pe Frank Lampard, după demiterea lui Graham Potter, care la rândul lui fusese instalat în locul lui Thomas Tuchel.

În ultimul meci disputat în campionat, Chelsea a pierdut în deplasare, 0-1 cu Wolverhampton, ajungând la patru meciuri consecutive fără victorie (două remize şi două înfrângeri).

Chelsea a ajuns în această fază a competiţiei după ce a câştigat o grupă din care au mai făcut parte Milan, Salzburg şi Dinamo Zagreb (patru victorii, un egal şi o înfrângere), apoi a eliminat-o în optimile de finală pe Borussia Dortmund, 0-1 în deplasare şi 2-0 acasă.

Chelsea are în palmares două trofee Champions League, cucerite în 2012 (1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 4-3 după penalty-uri în finala cu Bayern Munchen disputată chiar pe Allianz Arena) şi 2021 (1-0 în ultimul act cu Manchester City, la Porto), dar a mai pierdut un meci cu tofeul pe masă în 2008 (1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 5-6 după penalty-uri cu Manchester United).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în sferturile de finală ale ediţiei 2021-2022 din Champions League, când Real Madrid a trecut de Chelsea după 3-1 în deplasare (Benzema 21, 24, 46, respectiv, Havertz 40) şi 2-3 acasă în prelungiri (Rodrygo 80, Benzema 96, respectiv, Mount 15, Rudiger 51, Werner 75).

Câştigătoarea dublei manşe dintre Real Madrid şi Chelsea va juca în semifinale competiţiei cu învingătoarea sfertului de finală în care se întâlnesc Manchester City şi Bayern Munchen.

Superbet oferă cota 1,72 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Real Madrid - Chelsea.

Real Madrid - Chelsea 1

Cotă 1,72


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol