NBA, campionatul nord-american de baschet, cel mai spectaculos și mai valoros din întreaga lume, se află în faza semifinalelor, adică a finalelor din cele două conferințe.

Minge de baschet Foto: Michael Sullivan/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Finala Conferinței de Vest se ține dispută între Golden State Warrios și Dallas Mavericks. Asta în timp ce, în Conferința de Est, titlul de "regină zonală" și-l dispută formațiile Miami Heat și Boston Celtics.

În noaptea de marți spre miercuri, de la ora 4.00 în România, Dallas Mavericks are meci, acasă, cu Golden State Warriors. Se joacă în sistemul "cel mai bun din 7" sau "cine ajunge primul la 4".

După două meciuri în California, duelul s-a mutat în Texas. Meciul 4 al semifinalei NBA va avea loc în "American Airlines Center" din Dallas. La fel ca și meciul 3, disputat luni dimineață, la ora 4.00.

Dallas nu-și mai permite pași greșiți. De regulă, în play-off, concentrarea este maximă, iar gazdele au asigurat succesul în proporție de 70-80%, în cazul în care nu comit greșeli majore. Dacă și picioarele și brațele îi vor ajuta, texanii n-ar trebui să scape victoria, dar se știe ce forță au "războinicii".

Texanii sunt conduși pe parchet de Luka Doncic. Slovenul de 23 de ani, poreclit "Luka Magic", a venit la timp la echipă, rămasă fără un star, după retragerea germanului Dirk Nowitzki. Dallas l-a adus în 2018 de la Real Madrid, care l-a avut timp de 3 ani sub contract.

La Golden State, echipa este mult mai sudată, iar vedetele - numeroase. Superstarul este, indiscutabil, Stephen Curry, cel mai titrat aruncător din istorie de la linia de 3 puncte, dar Klay Thompson, Andrew Wiggins, Jordan Poole și Draymond Green sunt mereu la susținere. Uneori, de nicăieri mai iese câte o soluție neașteptată, dar utilă, cum a fost cea numită Kevon Looney.

Iar antrenorul Steve Kerr, născut la Beirut, acum 56 de ani, știe ce are de făcut. Este din 2014 la echipă și vrea să sărbătorească un deceniu în California, așa că un succes i-ar prinde bine și i-ar oferi motivul ideal să își prelungească înțelegerea.

Și, mai presus de toate, Kerr este un învingător. A câștigat inele de campion și ca jucător (1996-1999 și 2003), făcând parte din generația de aur a clubului Chicago Bulls în perioada Michael Jordan, dar și ca antrenor, cu "războinicii" din California, în 2015, 2017 și 2018. În total, are 8 tiluri.

Superbet are cota 2.4 pentru semnul 2 (victorie Golden State Warriors).

NBA: Dallas Mavericks vs Golden State Warriors
Cotă
2 (victorie Golden State Warriors) 2.4

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol