CS Universitatea Craiova vs Academica Clinceni - Meciul de pe "Ion Oblemenco" se derulează luni seară, de la ora 20:30, în închiderea etapei a 12-a a Ligii 1 la fotbal.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

În timp ce concitadina FCU Craiova 1948 suferă organizatoric și sportiv, rivala locală ocupă poziția a 7-a, cu 19 puncte.

Meciul se va disputa pe noul gazon de pe „Oblemenco”, a cărui montare a fost gata săptămâna trecută, cel care are aproape 4 centimetri grosime, cu unul mai mult decât precedentul.

Demarată în pauza determinată de jocurile naționalei, schimbarea gazonului pe „Oblemenco” s-a încheiat repede.

Deși, în mod normal, o asemenea lucrare durează circa două săptămâni, responsabilii Universității Craiova au primit asigurări de la firma care montează suprafața că totul va fi gata până la ora jocului cu Academica.

Noul gazon hibrid este apreciat ca având o calitate superioară celui anterior, montat în noiembrie 2019, fiind și mai gros.

Așa cum a anunțat Primăria, cea care va suporta toate costurile lucrării, noul „covor” este hibrid pe suprafața de joc și sintetic pe zonele laterale. Prețul este pe măsură: 700.000 de euro cu TVA costă noul gazon montat pe stadionul "Ion Oblemenco" din Bănie.

Universitatea Craiova se profilează drept o amenințare serioasă pentru CFR Cluj. Oltenii și-au pus antrenor de titlu, Laurențiu Reghecampf, iar acesta are, în sfârșit, aproape 3 echipe la dispoziție.

Odată cu revenirea vârfului Mihai Roman, după 21 de luni pe tușă, Universitatea a pus capăt unui șir de indisponibilități ce părea fără sfârșit.

În perioada următoare, Laurențiu Reghecampf va avea la dispoziție nu mai puțin de 31 de jucători valizi.

Jucătorii din Bănie nu doar că sunt OK fizic, dar sunt și protejați împotriva COVID-19. Finanțatorul Mihai Rotaru a insistat pentru vaccinare și, la ora actuală, întreg efectivul este pus la adăpost.

Nu la fel de bine stau lucrurile la rivala Academica Clinceni, care are doar 3 puncte în dreptul său.

Vremurile bune au rămas izolate în sezonul trecut, iar prezentul arată îngrijorător.

Ilfovenii și-au pus speranțele în venirea lui Ionuț Chirilă. Echipa a „murit” frumos cu FCSB, 2-3, și a blocat o fruntașă, FC Botoșani, în compania căreia a remizat, 1-1.

Cu noul tehnician, Academica a marcat mereu. E pregătită să dea gol și în Bănie.

La Fortuna, pariul că ambele marchează are cota 2,47.