​Prima a venit în vizită Portugalia, campioana Europei, iar sâmbătă Budapesta o va avea în vizită pe vicecampioana continentului, Franța, pe ”Pușkaș Arena”, unde restricțiile pandemiei practic nu există.

Euro 2020Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Grupa F: Ungaria - Franța (ora 16.00, Budapesta, Pro TV)

La Budapesta se joacă fotbal cu stadionul plin, spre deosebire de Wembley, arena programată pentru semifinale și finală, este în prezent de 50% (procentul poate crește sau poate scădea, dar nu mai puțin de 25%, în funcție de evoluția locală a pandemiei).

Dar, până la finală, Franța, favorita tuturor, mai are de făcut un pas mare, pentru ieșirea din grupe. Campioana lumii este marea sperietoare. Nimeni n-o contestă. Deocamdată, se înregistrează un eveniment fericit în lot.

Cu câteva ore înainte de meciul cu Ungaria, Kingsley Coman a fost autorizat să părăsească cantonamentul ”cocoşilor”, pentru a asista la naşterea fiului său.

UEFA i-a permis în mod special jucătorului de la Bayern Munchen, care oricum nu este om de bază în trupa lui Didier Deschamps, să plece în Franţa. Selecţionerul campioanei mondiale mizează în ofensivă pe tripleta Mbappe-Benzema-Griezmann. Celelalte soluții de atac sunt Dembele, Ben Yedder și Giroud.

Franța a bătut Germania cu un autogol al lui Hummels. Încă nu s-au stârnit Mbappe și Benzema, așteptați să explodeze ofensiv de la meci la altul.

Tot Franța are 5 victorii la rând fără gol primit, iar Ungaria a ținut steagul sus cu Portugalia doar 84 de minute. Cu un strat de oboseală deja adunat, este greu de crezut că va rezista poftei de gol a vizitatorilor.

Superstarul Mbappe are cota 2,14 că va reuși marcheze primul său gol la Europene din partea Unibet.