Pilotul spaniol Pol Espargaro a suferit o contuzie pulmonară şi mai multe fracturi, după ce a căzut în timpul antrenamentelor pentru Marele Premiu al Portugaliei la MotoGP, scrie AFP.

Pol EspargaroFoto: GIGI SOLDANO / AFP / Profimedia

Pe lângă contuzia pulmonară, Espargaro s-a ales şi cu „maxilarul rupt şi o vertebră dorsală fracturată”, a indicat Dorna, promotorul Campionatului Mondial de motociclism viteză.

Vineri, pe pista de la Portimao, Espargaro s-a izbit violent de un parapet de anvelope aflat pe marginea pistei, după ce a pierdut controlul motocicletei, în timpul celei de-a doua şi ultimei sesiuni de calificări pentru MP al Portugaliei, prima cursă a sezonului.

În vârstă de 31 de ani, Pol Espargaro a primit mai întâi primul ajutor la faţa locului, fiind ulterior transportat la spital.

„Este conştient, reacţionează bine. În prezent este sedat. Nu are probleme în a-şi mişca picioarele şi braţele, aşa că nu există niciun motiv să se teamă de leziuni permanente ale coloanei vertebrale”, a declarat unul dintre medici.

Pol Espargaro, fratele lui Aleix (al patrulea clasat în campionatul piloţilor în 2022), s-a alăturat în acest sezon echipei GasGas, care concurează pentru prima dată în campionatul MotoGP, asociată cu echipa franceză Tech3 (fostă KTM-Tech3 în 2022).

Spaniolul a terminat pe locul 16 la general în sezonul trecut, cu echipa Honda, scrie Agerpres.

Sursă video: DAZN ES