Calificările Marelui Premiu al Regiunii Emilia Romagna, programate, sâmbătă, la Imola (Italia), au fost devansate pentru a nu se suprapune cu funeraliile prinţului Philip, au anunţat deţinătorii drepturilor comerciale ale Formulei 1.

Formula 1, logoFoto: f1.com

Sâmbătă, prinţul Phillip, care a murit, la 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani, va fi înmormântat la Castelul Windsor, Marea Britanie.

Formula 1 a anunţat, marţi, că sesiunile de antrenament şi calificările pentru cursa de la Imola, care vor avea loc în aceeaşi zi, vor fi devansate, pentru a nu se suprapune cu funeraliile soţului Reginei Elisabeta a II-a.

Calificările se vor desfăşura între orele locale 14:00 şi 15:00 (15:00-16:00, ora României), respectiv cu o oră mai devreme, în timp ce sesiunea a treia de antrenamente va avea loc de la 11:00 la 12:00 (12:00-13:00). Înmormântarea va începe la ora 16:00.

În conformitate cu regulamentul F1, sesiunile de antrenament de vineri au fost, de asemenea, devansate, pentru a respecta un anumit timp care trebuie să treacă înainte de sesiunile de sâmbătă (FP1 va începe la 12:00 şi FP2 la 15:30). Se va păstra un minut de reculegere înainte de începerea calificărilor.

Cursa va fi duminică de la ora 16:00.

Şapte dintre cele zece echipe de F1 au sediul în Marea Britanie şi trei piloţi sunt britanici, inclusiv Lewis Hamilton, campionul mondial en titre. Formula 1 are sediul la Londra.

Prinţul Phillip a fost preşedinte al British Racing Drivers Club timp de 42 de ani. Meciurile de fotbal şi rugby au fost deja mutate, pentru a nu se disputa în timpul înmormântării prinţului, informează News.ro.