Coreea de Sud se pregătește pentru meciurile cu Thailanda din preliminariile Cupei Mondiale din 2026, iar mijlocașul Kang-in Lee (PSG) și-a prezentat public scuzele, miercuri, pentru rolul pe care l-a jucat într-o altercație cu Heung-min Son (Tottenham / căpitan al echipei naționale) în timpul Cupei Asiei, scrie Reuters.

Heung-min Son si Kang-in LeeFoto: chengshuang / imago sportfotodienst / Profimedia

Kang-in Lee, scuze publice după ce i-a rupt degetul lui Heung-min Son

Totul s-a întâmplat înainte de înfrângerea suferită în fața Iordaniei, scor 0-2, în semifinalele competiției, rezultat care a prelungit aşteptarea de 64 de ani pentru un nou titlu continental și a dus la demiterea selecționerului Jurgen Klinsmann.

„S-a întâmplat când unii jucători tineri au mers să joace tenis de masă, iar Heung-min Son şi alţi jucători mai în vârstă şi-au arătat nemulţumirea. Jucătorii au avut o dispută, iar Son s-a rănit la deget”, a afirmat un oficial al Federaţiei Sud-Coreene de Fotbal, în luna februarie.

După turneul din Qatar, Son a jucat pentru Tottenham având degetul arătător şi mijlociu drept bandajate împreună.

După acest incident, Lee a fost aspru criticat în Coreea de Sud, unde Son rămâne cel mai popular sportiv. Miercuri, în timpul unui antrenament pe stadionul din Seul, Kang-in s-a înclinat pentru a-și prezenta scuzele și a vorbit în fața a numeroase microfoane.

„Am primit atât de multă dragoste și susținere din partea fanilor în timpul Cupei Asiei, dar nu mi-am răsplătit fanii și i-am dezamăgit. Criticile din partea tuturor mă vor ajuta pe parcurs. Mă voi strădui să devin o persoană mai bună și un jucător de fotbal mai bun, cineva care poate ajuta echipa și poate da exemple bune” - Kang-in Lee, miercuri, pentru presa coreeană.

La începutul zilei, Son a declarat că Lee a oferit „scuze sincere” în timpul cinei echipei de marți, iar jucătorii le-au acceptat pe deplin.

„Este nevoie de curaj pentru a-ți prezenta scuzele, iar Kang-in a stat în fața tuturor pentru a o face cu sinceritate. Cred că le-a permis tuturor să se apropie cu adevărat. Vibrația din cameră nu este prea rea. Cred că nu va mai trebui să scrieți despre degetul meu” - Heung-min Son.