Mama lui Jerome Boateng, dublu câștigător al Ligii Campionilor cu Bayern Munchen și campion mondial cu naționala Germaniei, a afirmat că acesta a agresat femei timp de mai mulți ani.

Jerome BoatengFoto: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

Mama lui Jerome Boateng: „Nu vrea să suporte consecințele comportamentului său”

Potrivit Der Spiegel, într-un e-mail trimis unui avocat din Berlin, în data de 25 martie 2021, mama lui Boateng a afirmat că fundașul a agresat femei psihic și fizic ani la rând.

Revista germană a făcut aceste dezvăluiri după ce Kasia Lenhardt, fostă parteneră a lui Boateng, s-a sinucis pe 9 februarie 2021, la vârsta de 25 de ani.

„Pot spune că fiul meu a agresat femei atât mental, cât și fizic, timp de mai mulți ani, acum, după ce Kasia Lenhardt și-a luat viața, iar el încă nu vrea să suporte consecințele comportamentului său”, a susținut mama lui Jerome Boateng.

Mama jucătorului a ţinut să comenteze sâmbătă, în Bild, e-mailul: „Îmi retrag declaraţia. Din experienţa mea, nu am avut niciodată motive să cred că fiul meu a fost violent faţă de o femeie”.

Lenhardt și Boateng au format un cuplu între 2019 și 2021. La 9 februarie 2021, ea a fost găsită fără viață într-un apartament din Berlin-Charlottenburg.

Un avocat din Berlin a confirmat că Lenhardt a vrut să-l denunțe pe Boateng pentru agresiune cu puțin timp înainte de moartea ei.

Der Spiegel a anunțat că a obținut și mesaje de chat (unele vocale - n.r.) în care Kasia Lenhardt declara încă din octombrie 2019 că Boateng a fost violent cu ea și că ar fi rănit-o: „Din păcate, aproape că mi-a rupt degetul mare stâng”.

Sursa citată menționează că Lenhardt, un model cunoscut în Germania, a trimis mai multe imagini în care avea hematoame pe brațe, provocate de fotbalist: „El a aruncat cu pahare în ea. Camera de hotel era plină de sticlă spartă”.

Boateng nu a comentat declarațiile mamei lui, însă a oferit o reacție prin intermediul avocatului său: „Având în vedere că procesul este în desfășurare, clientul meu nu poate răspunde acestor întrebări. Sunteți clar dezinformați la scară largă. Ați primit doar informații selective. El nu a agresat niciodată fizic”.

„Asalturile erau la ordinea zilei”

În 2018, Boateng a fost acuzat de violență domestică și de Sherin Senler, care are doi copii cu fotbalistul.

„Îmi împingea degetul în ochi. Mă lua de păr, apoi mă mușca, deschidea gura, îmi trăgea capul pe spate și mă scuipa în față. Am căzut în genunchi, apoi m-a lovit în ficat atât de tare încât n-am mai putut respira. Asemenea asalturi erau la ordinea zilei. Am avut o relație plină de turbulențe, o relație toxică”, a afirmat Sherin Senler.

Fără meci jucat din 3 iunie 2023 (se afla sub contract cu Olympique Lyon), Jerome Boateng a semnat un contract pe cinci luni cu Salernitana, ultima clasată din Serie A.

Trofeele câștigate de Jerome Boateng

Cupa Mondială, Cupa Angliei, 9 x Bundesliga, 5 x Cupa Germaniei, 2 x Supercupa Germaniei, 2 x UEFA Champions League, 2 x Supercupa Europei, 2 x Mondialul Cluburilor.