Radu Drăgușin a devenit cel mai scump fotbalist român din istorie după ce Tottenham i-a plătit lui Genoa suma de 25 de milioane de euro. De atunci, fundașul a strâns în total 8 minute pentru englezi.

Radu DrăgușinFoto: Kieran McManus/Tottenham Hotspur / Shutterstock Editorial / Profimedia

Radu Drăgușin, al 6-lea cel mai bun transfer făcut de Ange Postecoglou

Transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham este o adevărată lovitură de imagine pentru fotbalul românesc, ținând cont că englezii au achitat nu mai puțin de 25 de milioane de euro pentru acesta.

Presa din Anglia a făcut o analiză asupra transferurilor făcute de Tottenham în era Ange Postecoglou, iar Radu Drăgușin se clasează pe locul 6 din 9.

Totodată, britanicii au precizat că românul va beneficia cu siguranță de mai multe minute la noua sa echipă.

„Este dur să-l plasezi pe Drăgușin atât de jos pe listă, dar fundașul român a bifat doar 8 minute de când a venit de la Genoa, în ianuarie, pentru 25 de milioane de lire sterline (n.r. se referă la minutele din timpul regulamentar, fără prelungiri).

Aportul lui Drăgușin de până acum face dificilă misiunea de a judeca fundașul. Totuși, performanțele impresionante ale tânărului de 21 de ani în Serie A din acest sezon sugerează că el s-ar putea afla mai sus pe această listă.

Având în vedere cât timp au lipsit Romero și Van de Ven în prima jumătate a sezonului, există motive justificate să credem să îl vom vedea pe Drăgușin în teren în lunile următoare.” - au scris cei de la spursweb.com.

Pe 10 martie, Tottenham va juca în deplasare în Premier League pe terenul celor de la Aston Villa.