Lionel Messi ar putea participa alături de echipa națională a Argentinei la Jocurile Olimpice de la Paris, dar francezii nu îl vor aștepta cu brațele deschise, ci cu fluierături și huiduieli.

Lionel MessiFoto: Gustavo Garello / AP / Profimedia

Un fost internațional francez anunță o primire ostilă pentru Messi la JO de la Paris

De când Argentina a obținut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris din acest an, numele lui Lionel Messi apare tot mai des ca participant la evenimentul major din Franța.

Datorită regulii care permite trei jucători de peste 23 de ani în echipa națională, căpitanul Albiceleste ar putea juca pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, după Beijing 2008, scrie AS.com.

Totuși, o prezență a acestuia în Franța nu este văzută cu ochi buni de către Jerome Rothen, după plecarea de la PSG.

Fostul jucător al parizienilor și al naționalei Franței și-a exprimat nemulțumirea față de întoarcerea lui Messi la Paris.

„Unii au memoria scurtă. A lovit PSG, Franța și Parisul de când a plecat. Toți francezii l-au respectat pe Messi când a venit, în schimb respectul nu a fost reciproc.

Prestațiile lui nu au fost la înălțime. A semnat cu PSG pentru a străluci la Cupa Mondială, a preferat acest loc primitor unde să se poată plimba pe teren. A fost inteligent și a câștigat Campionatul Mondial.

Eu, ca parizian și francez, să îl văd din nou aici purtând tricoul Argentinei... Cer să fie fluierat. Nu spun că trebuie să fii violent, dar fluieră-l când se va afla pe teren pentru a-i arăta că suntem nemulțumiți de imaginea pe care a dat-o lui PSG, Parisului și Franței” – a declarat Jerome Rothen.

După despărțirea de FC Barcelona, Lionel Messi a petrecut două sezoane la PSG înainte de a semna cu Inter Miami.