Ajax Amsterdam a părăsit rușinos Cupa Olandei, după ce a fost învinsă de echipa de amatori USV Hercules, scor 3-2, în 16-imile competiției.

Ajax AmsterdamFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ajax Amsterdam, învinsă cu 3-2 de USV Hercules în 16-imile Cupei Olandei

Meciul a avut loc la Utrecht, în fața a 23.750 de spectatori, iar antrenorul lui USV Hercules afirmase că jucătorii săi au 2% șanse de victorie.

Aflată la jumătatea clasamentului din liga a patra olandeză, USV Hercules a condus cu 2-0 grație „dublei” reușite de Tim Pieters ('16, '66).

Ajax a egalat prin Brian Brobbey ('83) și Chuba Akpom ('88), dar USV Hercules a dat lovitura decisivă prin Mats Grotenberg ('90+3).

Pe banca lui Ajax a stat Michael Valkanis, antrenorul principal (John van't Schip) aflându-se în Australia pentru nunta fiului său. La conferința de presă, secundul a vorbit despre rezultatul rușinos.

„Aşa ceva nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Suntem foarte dezamăgiţi de rezultat şi de cum ne-am prezentat. Am fost prea statici şi, deşi ne-am trezit în ultimele 10 minute, am fost eliminaţi.

Există încă multe lucruri de pus la punct, vom lucra în continuare pentru că e clar pentru toată lumea că traversăm unul dintre cele mai grele sezoane. Stafful tehnic are însă încredere că lucrurile vor reveni în curând la normal” - Michael Valkanis.

De știut:

  • Este pentru prima oară când Ajax pierde în faţa unei echipe de amatori în Cupa Olandei. În precedentele 29 de partide, „lăncierii” au marcat cel puţin patru goluri de fiecare dată.
  • Ajax, care a câştigat de 20 de ori Cupa Olandei, s-a aflat în zona retrogradării în cea mai mare parte a sezonului în Eredivisie, dar acum a urcat pe locul al cincilea în clasament, aflându-se însă la 23 de puncte de liderul PSV Eindhoven, scrie Agerpres.
  • În 2023, Ajax a înregistrat 14 înfrângeri. O singură dată au pierdut „lăncierii” mai multe meciuri într-un singur an calendaristic: 17 în 1964.