Marc-André Ter Stegen, ​portarul german al echipei FC Barcelona, suferă de dureri de spate și va fi supus unei intervenţii chirurgicale, a anunțat gruparea catalană.

Marc Andre ter StegenFoto: Mateusz Porzucek / imago sportfotodienst / Profimedia

Portarul Marc-Andre Ter Stegen va fi operat la spate și va lipsi două luni

Aflată pe locul 3 în La Liga, Barcelona nu a precizat exact cât va lipsi germanul, dar presa spaniolă sugerează că acesta ar putea fi indisponibil până la două luni.

„Ter Stegen va fi supus unei intervenţii chirurgicale în următoarele zile pentru a-şi trata durerile din zona lombară. Durata absenţei sale va depinde de evoluţia sa”, se arată în comunicatul Barcelonei.

Ter Stegen a jucat ultima dată pe 12 noiembrie (2-1 vs Alaves), poarta catalanilor fiind apărată de atunci de Inaki Pena (la două meciuri de campionat și un meci din Champions League).

„După discuţii intense cu echipa medicală a clubului şi cu diverşi experţi, am decis să mergem mai departe cu operaţia. Sunt supărat din cauza acestei absenţe, dar este decizia corectă pentru a mă putea întoarce în cele mai bune condiţii pentru clubul meu şi pentru echipa naţională (a Germaniei)” - Marc-Andre Ter Stegen, care a evoluat în 17 meciuri în acest sezon, pe X (fostul Twitter).

Barcelona caută un înlocuitor temporar pentru Ter Stegen, iar cotidianul Sport a prezentat câteva nume care s-ar afla pe lista catalanilor: Roman Burki (St. Louis City, MLS), Aaron Ramsdale (Arsenal), Yassine Bounou (Al-Hilal), Hugo Lloris (Tottenham), Kasper Schmeichel (Anderlecht), Keylor Navas (PSG), Timo Horn, Sergio Asenjo și David De Gea (liberi de contract).