Julian Nagelsmann a preluat banca tehnică a primei reprezentative a Germaniei în luna septembrie, după demiterea lui Hansi Flick, dar nu este sigur că va conduce echipa la turneul final al Euro 2024.

Julian NagelsmannFoto: ANGELIKA WARMUTH / AFP / Profimedia

Julian Nagelsmann, obligat să câștige partidele cu Franța și Olanda înainte de Euro 2024

Fostul internațional german Dietmar Hamann a vorbit despre Julian Nagelsmann și a sugerat că eventuale eșecuri în partidele amicale cu Franța și Olanda din luna martie ar putea duce la schimbarea sa înainte de Euro 2024.

Hamann a declarat, la Sky TV, că naţionala Germaniei nu a făcut niciun progres în cele patru meciuri de la numirea lui Nagelsmann, iar acesta trebuie să obţină rezultate bune la partidele din martie.

„Dacă lucrurile nu merg bine, atunci Julian Nagelsmann nu va fi selecţioner la Campionatul European. Asta nu se poate întâmpla, nu ne putem permite să facem asta", a spus Hamann.

Meciurile cu Franţa, vicecampioană mondială în 2022, şi Olanda, sunt ultimele înainte ca Germania să anunţe lotul pentru turneul final care va avea loc între 14 iunie şi 14 iulie. Nagelsmann, fostul antrenor al lui Bayern Munchen, numit în locul lui Hansi Flick, are contract până după EURO 2024.

El a început în octombrie cu o victorie cu 3-1 împotriva Statelor Unite, dar jocurile din noiembrie au adus două înfrângeri, 2-3 cu Turcia şi 0-2 Austria.

„Nimic nu funcţionează, orice ar face el. Nu ştie mai multe acum, ba poate chiar mai puţin, decât înainte de cele patru meciuri", a declarat Hamann.

Fostul mijlocaș a opinat că Nagelsmann nu foloseşte destui jucători defensivi, după ce Germania a primit 22 de goluri în cele 11 meciuri din acest an. Fostul jucător a cerut ca selecţionerul să se bazeze pe un adevărat mijlocaş defensiv şi pe o linie de fund sudată.

„Cum vrei să obţii un fel de stabilitate şi de control în joc? Nu trebuie să fii expert în fizica nucleară. Nu poţi construi o echipă în jurul compartimentului ofensiv. Cei mai buni unsprezece jucători nu formează niciodată cea mai bună echipă", a adăugat el, conform Agerpres.

Germania va întâlni Scoţia, Ungaria şi Elveţia în faza grupelor la EURO 2024.