Ștefan Birtalan (75 de ani), dublu campion mondial și cel mai bun handbalist al lumii în 1974, 1976 şi 1977, trece prin momente extrem de grele. Vicecampionul olimpic de la Montreal, în 1976, are mari probleme de sănătate și de mai bine de patru luni este mai mult internat la Institutul Clinic Fundeni.

Ștefan BirtalanFoto: GSP

Unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România, handbalistul Ștefan Birtalan trece prin momente complicate. În 2008 acesta a fost supus unui transplant de ficat pentru a putea supravieţui. Timp de 15 ani n-a avut niciun fel de problemă de la intervenția chirurgicală, dar de câteva luni situația s-a schimbat și starea de sănătate s-a agravat.

„Mi-a cedat ficatul! Nu mai funcționează cum trebuie și trăiesc un adevărat chin”, spune Birtalan, cu glasul marcat de suferință, atunci când a fost sunat de Gazeta Sporturilor.

„De patru luni de zile sunt internat la Spitalul Fundeni... Câte trei săptămâni stau p-aici prin analize, medicamentație, apoi o săptămână mă lasă acasă”, continuă dezvăluirea fostul mare campion mondial.

CITITȚI ARTICOLUL INTEGRAL PE GSP.