Federaţia irlandeză de fotbal (FAI) a anunţat că a decis să renunţe la serviciile selecţionerului Stephen Kenny, după ratarea calificării la EURO 2024, informează AFP.

Stephen KennyFoto: ©INPHO/Morgan Treacy / imago sportfotodienst / Profimedia

Selecționerul Irlandei, Stephen Kenny, a fost demis după ce a ratat calificarea la Euro 2024

Kenny (52 de ani), a fost numit în funcţie în aprilie 2020 şi a condus întreaga campanie a Irlandei în vederea calificării la Campionatul European din Germania.

Însă, într-o grupă dificilă, cu Franţa şi Olanda, irlandezii s-au clasat pe poziţia a patra, după Grecia, cu doar şase puncte acumulate (două victorii şi 6 înfrângeri).

Plecarea selecţionerului era anticipată, Kenny însuşi arătându-se sceptic în privinţa şanselor de a-și prelungi contractul, marţi, după meciul amical cu Noua Zeelandă (scor 1-1), disputat la Dublin.

Numele succesorului lui Stephen Kenny nu a fost anunţat deocamdată.

Chiar dacă naţionala Irlandei a înregistrat doar şase victorii în 29 de meciuri disputate sub comanda sa, directorul executiv al FAI, Jonathan Hill, a ţinut să evidenţieze activitatea lui Stephen Kenny, care „a lucrat neobosit în vederea creării unui mediu potrivit pentru a sprijini dezvoltarea selecţionatei masculine”.

„Stephen a supervizat o perioadă importantă de tranziţie şi a promovat un număr semnificativ de jucători tineri şi noi. Acest lucru va oferi o bază solidă pentru oricine îi va urma”, a adăugat Hill.

Ultima calificare a Irlandei la EURO datează din 2016, an în care s-a oprit în optimile de finală, fiind învinsă de Franţa (1-2), transmite Agerpres.