Clubul Sportiv Dinamo a reușit o adevărată mutare „pe piața transferurilor”, după ce l-a convins pe fostul internațional Ionuț Lupescu să se alăture proiectului.

Suporterii echipei Dinamo BucurestiFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ionuț Lupescu se va ocupa de dezvoltarea Academiei CS Dinamo

Deși s-a vehiculat în ultima vreme o posibilă cooptare în funcția de președinte al echipei de fotbal care activează în SuperLigă, Lupescu a negat discuțiile.

Mai mult, „kaiserul” a fost unul dintre criticii constanți ai clubului aflat în insolvență.

„O legendă a fotbalului dinamovist se întoarce acasă! Ionuț Lupescu se alătură Clubului Sportiv Dinamo! Ionuț Lupescu revine la clubul la care s-a consacrat.

Mijlocașul generației de aur a acceptat oferta Clubului Sportiv Dinamo și va ocupa, în prima fază, o funcție cheie în dezvoltarea Academiei de Fotbal CS Dinamo

. Lupescu (54 de ani) va realiza o analiză amplă a Academiei și va propune un proiect ambițios pentru dezvoltarea acestui segment.

Ionuț Lupescu s-a format la Dinamo, unde a debutat în 1986, la numai 17 ani. După ce a participat cu naționala României la turneul final al Campionatului Mondial din 1990, Kaiserul a semnat cu gruparea germană Bayer Leverkusen, unde a stat şase sezoane şi a jucat 184 de meciuri. Lupescu a mai jucat pentru Dinamo în trei perioade: 1998-2000, 2000-2001 și 2001-2002.

A câștigat două campionate și trei Cupe ale României în tricoul alb-roșu. Bine ai venit, Ionuț Lupescu!” – a anunțat Clubul Sportiv Dinamo.