Forbes, cunoscuta publicație, a actualizat ierarhia celor mai bine plătiți fotbaliști ai lumii. Surprinzător, jucătorii care fac legea în acest clasament sunt cei care în prezent evoluează în afara Europei.

Lionel Messi si Cristiano RonaldoFoto: Power Sport Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Niciun jucător din Europa în Top 3 cei mai bine plătiți fotbaliști din lume, anunță Forbes

Forbes a publicat vineri o actualizare a ierarhiei celor mai bine plătiți fotbaliști din lume, iar Cristiano Ronaldo este lider solitar în acest clasament, cu o diferență considerabilă față de rivalul Lionel Messi.

Chiar dacă cei doi nu mai joacă de mult în același campionat și nici măcar pe același continent, continuă să se dueleze de la distanță.

Cristiano Ronaldo, jucătorul celor de la Al-Nassr, este primul în acest clasament alcătuit de Forbes, acesta încasând peste 260 de milioane de dolari, potrivit MARCA.

Pe poziția a doua se află Lionel Messi (Inter Miami), care încasează puțin peste jumătate din cât câștigă rivalul Ronaldo, 135 de milioane de dolari, iar podiumul este completat de brazilianul Neymar, proaspăt transferat în Arabia Saudită, de către cei de la Al Hilal.

Neymar încasează nu mai puțin de 112 milioane de dolari, astfel, clasamentul primilor 3 cuprinde jucători ce evoluează în afara Europei.

Manchester City, câștigătoarea din sezonul trecut a UEFA Champions League, dă doi jucători în clasamentul primilor 10, Erling Haaland și Kevin De Bruyne.

Top 10 cei mai bine plătiți fotbaliști din lume

1. Cristiano Ronaldo (Al-Nassr) - 260 de milioane de $

2. Lionel Messi (Inter Miami) - 135 de milioane de $

3. Neymar (Al Hilal) - 112 milioane de $

4. Kylian Mbappe (PSG) - 110 milioane de $

5. Karim Benzema (AL Ittihad) - 106 milioane de $

6. Erling Haaland (Manchester City) - 58 de milioane de $

7. Mohamed Salah (Liverpool) - 53 de milioane de $

8. Sadio Mane (Al-Nassr) - 52 de milioane de $

9. Kevin de Bruyne (Manchester City) - 39 de milioane de $

10. Harry Kane (Bayern Munchen) - 36 de milioane de $