Sandro Tonali şi Nicolo Zaniolo au fost excluşi din lotul naţionalei Italiei pentru „dubla” cu Malta și Anglia, cei doi fotbaliști care evoluează în Premier League fiind suspectați că ar fi implicați în pariuri sportive ilegale.

Sandro TonaliFoto: Anca Tepei / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sandro Tonali și Nicolo Zaniolo, suspectaţi de pariuri ilegale

Agenţia italiană Ansa confirmă că Tonali (Newcastle) şi Zaniolo (Aston Villa) se află în vizorul justiţiei italiene pentru implicare în pariuri ilegale.

Cei doi jucători au discutat cu forţele de ordine la Coverciano (centrul de antrenament al Sqaudrei Azzura) pentru a clarifica implicarea lor în pariurile ilicite.

Jucătorii sunt însoţiţi de fostul portar Gianluigi Buffon, şef al delegaţiei italiene, iar dacă faptele vor fi dovedite riscă o suspendare grea, scrie News.ro.

Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) a anunțat joi că Tonali și Zaniolo au fost excluși din lotul echipei naționale și vor rata meciurile cu Malta (sâmbătă) și Anglia (marți) din preliminariile pentru Campionatul European din 2024.

„În această situaţie, cei doi jucători nu sunt în măsură să îşi respecte angajamentele în zilele următoare”, a scris Federaţia Italiană, care „i-a autorizat să se întoarcă la cluburile lor”.

De știut:

  • FIGC a anunţat miercuri că a deschis o anchetă în luna august pentru a stabili dacă Nicolo Fagioli (Juventus) s-a implicat în pariuri sportive. El este suspectat că a folosit mai multe profiluri pentru a plasa pariuri pe platforme clandestine.
  • În mai 2022, Ivan Toney (Brentford) a fost suspendat timp de 8 luni de Federaţia Engleză şi amendat cu 50.000 de lire sterline pentru că a participat la pariuri ilegale între 2017 şi 2021.
  • Brazilianul Lucas Paqueta (West Ham) a făcut obiectul unei anchete atunci când Federaţia a aflat că persoane apropiate jucătorului au pariat o sumă de bani pe un cartonaş galben pe care urma să îl primească Paqueta, în timpul unui meci de Premier League, în sezonul 2022-2023.