Fost jucător la Malaga și deținător timp de 11 ani al recordului pentru cel mai tânăr marcator în LaLiga, camerunezul Fabrice Olinga a vorbit în presa spaniolă despre noua vedetă a Barcelonei, dar și despre experiența la FC Botoșani.

Jucătorii echipei FC BotoșaniFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Fabrice Olinga, dezamăgit de transferul în România, după ce a evoluat în LaLiga

Olinga are o poveste fascinantă, cu suișuri și coborâșuri. De la cel mai tânăr marcator din prima divizie spaniolă, la experiența de a schimba șase echipe în puțin peste un an și jumătate.

Pe 18 august 2012, camerunezul marca pentru Malaga împotriva Celtei Vigo, după o pasă primită de la Diego Buonanotte. Avea doar 16 ani și 98 de zile.

La partida dintre Granada și Barcelona, disputată pe 8 octombrie 2023, Lamine Yamal a doborât recordul lui Olinga, la 16 ani și 87 de zile.

Întrebat despre tânărul jucător al Barcelonei, camerunezul s-a declarat surprins că a reușit să înscrie atât de devreme în LaLiga.

„Când a marcat am fost surprins. Yamal se descurcă bine, dar nu l-am văzut ca pe un jucător care să poată să înscrie la o vârstă atât de fragedă, datorită calităților sale, deși mă bucur pentru el.

Când am marcat acel gol în 2012, habar nu aveam că acel record există și nici nu era ceva ce îmi propusesem. Am vrut doar să debutez la Malaga și să ajut echipa” – a declarat Fabrice Olinga, pentru Marca.

Atacantul în vârstă de 27 de ani a vorbit și despre decădere, transferul la FC Botoșani și experiența din România.

„Adevărul este că mă simt foarte rău. România a fost ultimul lucru pe care îl aveam în minte, dar veneam după o suspendare și a fost singurul club care mi-a oferit un contract. Voiam doar să joc.

În plus, am ajuns și antrenorul care m-a vrut în echipă a plecat după cinci meciuri, acum joc într-o poziție care nu este a mea și pe deasupra pierdem fiecare meci... dramatic” – a declarat Fabrice Olinga pentru presa spaniolă.