Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) a anunţat că va organiza o adunare generală extraordinară pentru a discuta cazul preşedintelui forului, Luis Rubiales, care a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jennifer Hermoso la ceremonia de după finala Cupei Mondiale feminine, informează RMC Sport.

Jenni Hermoso si Luis RubialesFoto: Noe Llamas/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Adunarea generală extraordinară va avea loc vineri, de la ora locală 12:00.

Reuniunea a fost convocată în regim de „urgenţă” şi este direct legată de comportamentul preşedintelui forului, care a sărutat-o pe gură pe atacanta Jennifer Hermoso în plină ceremonie de prezentare a trofeului Cupei Mondiale de fotbal feminin de la Sydney.

„De asemenea, şi având în vedere ultimele evenimente petrecute în timpul ceremoniei de premiere a Cupei Mondiale feminine cucerite de selecţionata spaniolă duminica trecută la Sydney, dorim să vă informăm că sunt deschise procedurile interne ale Federaţiei referitoare la chestiunile de integritate, precum şi restul protocoalelor aplicabile”, notează RFEF într-un comunicat.

Miniştrii îi cer demisia lui Luis Rubiales

Potrivit unor informaţii publicate marţi de AS, Luis Rubiales nu are intenţia de a demisiona deocamdată. Cu toate acestea, presiunea este tot mai mare. Premierul spaniol Pedro Sánchez a criticat public gestul „inacceptabil” al liderului şi scuzele „insuficiente” şi „nepotrivite” ale acestuia. Miniştrii au mers mai departe, cerându-i public demisia.

Yolanda Diaz, vicepreşedinta guvernului spaniol şi fondatoare a partidului de stânga Sumar, a anunţat marţi seara că sesizează Consiliul Superior al Sportului (CSD, care face parte din Ministerul spaniol al Culturii şi Sportului) pentru o „infracţiune gravă” şi „pentru ca machismul să nu rămână nepedepsit”.

Guvernul spaniol, prin Ministerul Justiţiei, ar putea merge mai departe, sesizând Tribunalul Administrativ pentru Sport (TAD). Potrivit El Pais, aceste recursuri ar putea duce la excluderea lui Luis Rubiales.