După plecarea lui Cristiano Ronaldo, Manchester United a căutat cu disperare un atacant care să îl înlocuiască cu brio pe portughez. Inițial s-a vorbit despre Harry Kane, dar în cele din urmă englezii au ajuns la un acord pentru transferul unui jucător din Serie A.

Rasmus HojlundFoto: Stefano Nicoli / AP / Profimedia

Manchester United, acord cu Atalanta pentru transferul lui Rasmus Højlund

Erik ten Hag a căutat vara aceasta să rezolve problema atacantului pentru următorul sezon.

După ce echipa a rămas fără Cristiano Ronaldo, Manchester United l-a împrumutat pe Wout Weghorst, însă vârful olandez nu a impresionat pe Old Trafford, astfel că „diavolii roșii” nu au activat clauza de cumpărare definitivă.

Deși se vorbea mult despre varianta Harry Kane, în cele din urmă englezii și-au găsit atacantul mult visat și mai este doar un pas până când mutarea va fi una oficială.

Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, Manchester United a ajuns la un acord cu Atalanta pentru transferul definitiv al atacantului Rasmus Højlund.

Danezul de doar 20 de ani a fost transferat chiar în sezonul trecut de Atalanta pentru suma de 17.2 milioane de euro, iar la doar un an distanță italienii sunt gata să facă o super afacere.

Sursa citată menționează că Manchester United va achita peste 70 de milioane de euro cu tot cu bonusuri pentru fotbalistul care a marcat 16 goluri și a oferi 7 pase decisive în 42 de apariții.

Rasmus Højlund va semna un contract valabil până în vara anului 2028, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

6 selecții și 6 goluri are acesta în tricoul echipei naționale de fotbal a Danemarcei.