Farul Constanța a părăsit preliminariile Champions League încă din primul tur (a fost eliminată de Sheriff Tiraspol, după prelungiri), iar echipa lui Gică Hagi va continua aventura europeană în Conference League.

Gica HagiFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

>> Gică Hagi, un car de nervi după eliminarea Farului din Champions League - Ce le-a reproșat jucătorilor

Farul Constanța, duel cu FC Urartu în turul doi preliminar al Conference League

Campioana României a retrogradat în Conference League, iar în turul doi preliminar va da peste FC Urartu Yerevan, după ce campioana Armeniei a pierdut dramatic „dubla” cu Zrinjski Mostar (Bosnia-Herțegovina).

Zrinjski a câștigat cu 1-0 în tur (în deplasare) și a condus cu 1-0 (Bilbija '27) în returul de la Mostar, dar Urartu a marcat de două ori (Grigoryan '72, '90+1 penalty) și a împins confruntarea în prelungiri (2-2 la general).

Zrinjski a punctat prin Kis ('94, penalty), dar Urartu a revenit din nou (Maksimenko '105+3) și învingătoarea a fost stabilită în urma loviturilor de departajare.

Zrinjski a fost prima care a ratat (la 3-2 pentru adversari), dar Eduardo și Ghazaryan (Urartu) nu au reușit să transforme, iar gazdele s-au impus cu 4-3.

De știut:

  • Potrivit Transfermarkt, Farul are un lot evaluat la 21,58 de milioane de euro, iar cel mai bine cotat fotbalist este Tudor Băluță (2,8 milioane de euro).
  • FC Urartu are un lot cotat la 6,45 milioane de euro, iar jucătorul cu cea mai bună valoare de piață este Perisa Pesukic (Muntenegru) - 1 milion de euro.
  • FC Urartu (FC Banants până în 2019) este înființată în 1992 și a câștigat de două ori campionatul Armeniei (2013-2014 și 2022-2023).