​Cristiano Ronaldo a ales fotbalul din Arabia Saudită, iar recent a precizat că nu are nicio intenție să revină pe Bătrânul Continent. Ajuns la 38 de ani, atacantul lusitan critică sportul rege din Europa, despre care spune și-a pierdut mult din calitate.

Cristiano RonaldoFoto: Power Sport Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cristiano Ronaldo spune că nu se va întoarce în fotbalul european

Aflat în prezent la Al-Nassr, Cristiano arată cu degetul spre fotbalul european, unul despre care spune că este în cădere: și-a pierdut mult din calitate.

Singurul campionat lăudat este Premier League, iar Ronaldo precizează că nu are nicio intenție să revină la o formație din Europa.

„Sunt 100% sigur că nu voi reveni la un club european. Fotbalul european şi-a pierdut mult din calitate. Singura care rămâne valabilă şi care merge bine este Premier League. Are o lungime avans faţă de toate celelalte campionate” - Cristiano Ronaldo.

Ronaldo spune că fotbalul din Arabia Saudită este peste cel din America (MLS), acolo unde s-a transferat Lionel Messi

Campion al Europei alături de Portugalia (în 2016), Cristiano nu l-a uitat nici pe fostul său rival, argentinianul Lionel Messi.

Lusitanul este de părere că odată cu venirea sa fotbalul arab va crește în valoare și spune că liga de fotbal din Arabia Saudită este peste cea din America, acolo unde s-a transferat recent Lionel Messi (la Inter Miami).

„Campionatul saudit este mai bun decât MLS. Am deschis calea pentru liga saudită, iar acum toţi jucătorii vin aici.

Într-un an vor veni tot mai mulţi jucători de top în Arabia Saudită. Într-un an, campionatul saudit va depăşi campionatul Turciei şi campionatul Olandei” - Cristiano Ronaldo.

În vârstă de 38 de ani, Ronaldo este cel mai bun marcator din istoria Champions League, cu 141 de goluri. De asemenea, deține recordul pentru cele mai multe meciuri (200) și cele mai multe goluri (123) la nivel de echipă națională (alături de Portugalia).

Cotat în prezent la €15 milioane de Transfermarkt, Cristiano a jucat de-a lungul carierei la Sporting Lisabona, Manchester United, Real Madrid, Juventus și Al-Nassr.