Majoritatea fotbaliștilor se gândesc deja la retragere în momentul în care împlinesc 30 de ani, dar nu este și cazul lui Kazuyoshi Miura. La 56 de ani, atacantul japonez și-a prelungit împrumutul la Oliveirense (liga secundă din Portugalia) și a anunțat că dorește să joace în continuare.

Kazuyoshi MiuraFoto: SUZUKI, Hiroshige / AFLO / Profimedia

King Kazu vrea să joace fotbal până la 60 de ani

Împrumutat în februarie de la Yokohama FC, Miura (supranumit „King Kazu”) a evoluat în trei meciuri pentru Oliveirense și spune că vrea să joace fotbal până la 60 de ani.

„Vor fi momente în care nu voi participa la meciuri, dar vreau să rămân motivat şi să fac tot ce pot, acolo unde pot” - Kazuyoshi Miura pentru Nikkan Sports.

Miura a debutat la Santos (Brazilia) în 1986, iar de-a lungul carierei a mai evoluat pentru Palmeiras, Matsubara, CRB, XV de Jau, Coritiba, Verdy Kawasaki, Genoa, Dinamo Zagreb, Kyoto Purple Sanga, Vissel Kobe, Yokohama FC, Sydney FC și Suzuka Point Getters.

Kazu a adunat 89 de selecții în naționala Japoniei (1990-2000) și a marcat 55 de goluri. El a înscris 14 goluri în calificările pentru Cupa Mondială din 1998, dar nu a jucat la turneul final.