Italianul Carlo Ancelotti va prelua funcția de selecționer al Braziliei începând din 2024, însă decizia Federației nu este una pe placul președintelui Lula.

Carlo AncelottiFoto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Lula nu-l vrea pe Carlo Ancelotti: „De ce nu rezolvă problema Italiei?”

Antrenorul echipei Real Madrid ar trebui să-și înceapă mandatul la Copa America 2024, dar Lula consideră că Selecao are nevoie de un brazilian pe banca tehnică.

Deși are încredere în Fernando Diniz (antrenorul formației Fluminense, care va pregăti naționala în preliminariile Cupei Mondiale), președintele spune că acesta va avea o misiune dificilă pentru că Brazilia nu are o generație „foarte bună” de jucători.

„Îl apreciez pe Ancelotti, dar nu a fost niciodată selecţionerul Italiei. De ce nu rezolvă el problema Italiei, care nu a participat la ultima Cupă Mondială?

Este foarte uşor să conduci o echipă în Europa cu 11 jucători de naţională. Ceea ce este dificil este să vii aici şi să antrenezi Corinthians (n.r. aflată aproape de retrogradarea în liga secundă). Aş vrea să văd dacă Ancelotti s-ar descurca bine la Corinthians.

Sunt fan Diniz. Are personalitate şi creativitate, iar în vestiar el este şeful. Problema nu este Diniz, problema este că nu avem astăzi calitatea jucătorilor pe care am avut-o în alte epoci” - Carlo Ancelotti pentru SBT.

Primul meci al Braziliei în calificările pentru CM 2026 va avea loc pe 7 septembrie, pe teren propriu, împotriva Boliviei.