Carlo Ancelotti, antrenorul echipei Real Madrid, va prelua funcția de selecționer al Braziliei la Copa America 2024, informează Ednaldo Rodrigues, președintele Confederației Braziliene de Fotbal.

Carlo AncelottiFoto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Carlo Ancelotti, selecționer al Braziliei din 2024

Până în vara anului următor, Selecao va fi pregătită de Fernando Diniz, antrenorul echipei Fluminense.

„Planul de joc al lui Diniz este aproape similar cu cel al antrenorului care va prelua la Copa America, Ancelotti. Noi nu îl numim antrenor interimar al echipei naționale. El va veni și va face tranziția în Brazilia pentru Ancelotti” - Ednaldo Rodrigues, președinte CBF, citat de DailyMail.

Ancelotti mai are un sezon de contract cu Real Madrid, iar Copa America începe pe 20 iunie în Statele Unite.

Brazilia va fi prima națională antrenată de Ancelotti, unul dintre cei mai decorați antrenori din fotbalul modern.

Fernando Diniz, selecționerul Braziliei în preliminariile CM 2026

Diniz va antrena Brazilia în preliminariile Cupei Mondiale, inclusiv un meci acasă împotriva campioanei en-titre, Argentina, în noiembrie.

„Este un vis pentru oricine Este o onoare și o mare mândrie să servesc echipa națională. A fost o convocare, mai ales în modul în care s-a întâmplat, într-un efort comun între CBF și Fluminense.

Sunt convins că avem totul pentru a duce acest lucru mai departe și a face să funcționeze” - Fernando Diniz într-o înregistrare video postată pe site-ul televiziunii braziliene Globo.

Primul meci al Braziliei în calificările pentru CM 2026 va avea loc pe 7 septembrie, pe teren propriu, împotriva Boliviei.