​Dominik Szoboszlai a devenit cel mai scump jucător maghiar din istorie, după ce Liverpool a activat clauza de reziliere a contractului dintre mijlocaș și RB Leipzig.

Dominik SzoboszlaiFoto: Michael Weber IMAGEPOWER / imago sportfotodienst / Profimedia

Liverpool a plătit 70 de milioane de euro pentru Dominik Szoboszlai

Astfel, formația din Premier League a plătit 70 de milioane de euro pentru a obține serviciile căpitanului naționalei Ungariei (7 goluri în 32 de selecții). Dominik mai avea contract cu RB Leipzig până în vara anului 2026.

22 de goluri și 22 de pase decisive a reușit Szoboszlai în cele 91 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul lui RB Leipzig (echipă la care a ajuns în ianuarie 2021).

RB Leipzig era calificată în grupele Champions League (locul 3 în Bundesliga), dar Szoboszlai va evolua cu Liverpool în grupele Europa League (locul 5 în Premier League).

Szoboszlai este al treilea cel mai scump transfer din istoria lui Liverpool, după Virgil van Dijk (84,6 milioane de euro) și Darwin Nunez (80 de milioane de euro).

Este al doilea transfer realizat de Liverpool în această vară, după ce „cormoranii” l-au adus și pe argentinianul Alexis Mac Allister (Brighton).