Echipa națională de fotbal a României s-a deplasat la Lucerna pentru partida de luni cu Elveția, din preliminariile Euro 2024, iar selecționerul Edi Iordănescu a prefațat duelul care ne poate menține în cursa calificării.

Edi IordanescuFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Edi Iordănescu și obiectivul României în meciul cu Elveția

După rezultatul de egalitate obținut în Kosovo, România trebuie să nu piardă în Elveția, pentru a rămâne pe poziția secundă a Grupei I.

Înaintea partidei de la Lucerna, selecționerul Edi Iordănescu a vorbit despre ambițiile echipei noastre și a lăudat adversarii de luni seară.

„Suntem pe un drum, spun eu, bun. O echipă cu spirit, cu atitudine, care s-a sacrificat, care a acceptat lupta. Elveţia are jucători care joacă la cel mai înalt nivel şi care performează, o forţă a Europei, dar asta este şi pentru noi o provocare pentru că trebuie să ne ridicăm şi noi nivelul. Am venit pentru puncte aici.

Echipa a dat semnale foarte bune. Sunt sigur că dacă ar primi şi mai multă încredere nivelul s-ar ridica şi mai repede. Punctele ne duc la European şi nu estetica.

Obiectivul meu este să mergem la Euro şi după această dublă să rămânem pe loc calificabil şi dacă, se poate, să rămânem neînvinşi.

Mâine va fi din nou un joc cu un consum energetic fantastic. Trebuie să fim echilibraţi în joc, pragmatici. Cred că va fi foarte important să propunem o siguranţă bună defensivă, să stăm în rezultat.

Cu siguranţă nu este o bucurie să auzi că eşti etichetat ca o echipă mică. dar nu avem decât două opţiuni: să abandonăm sau să ne luptăm. Şi e datoria noastră ca să dăm totul pentru a ne ridica nivelul şi pentru a ne câştiga din nou respectul” – a declarat Edi Iordănescu, conform News.ro.

Meciul Elveția vs România (contând pentru Grupa I a preliminariilor) va avea loc luni, 19 iunie, de la ora 21:45, la Lucerna, urmând să fie LiveBLOG pe HotNews.ro și în direct pe Prima TV.