După un sezon în care a câștigat la pas titlul de campioană în LaLiga, dar și zguduit de „scandalul Negreira”, FC Barcelona ar putea să rămână un sezon în afara cupelor europene.

Jucătorii echipei FC BarcelonaFoto: Joan Monfort / AP / Profimedia

FC Barcelona, anchetată de UEFA – Decizia va fi anunțată pe 12 iunie

Barcelona se confruntă cu o situație mai mult decât delicată și ar putea rata participarea în următorul sezon de Champions League, scrie Marca.

Deși decizia UEFA urmează să fie anunțată abia peste zece zile, precedentele Skernderbeu, Pobeda, Besiktas și Fenerbahce și dorința declarată pentru o competiție fără dubii indică sancționarea drastică a clubului catalan.

După izbucnirea „cazului Negreira”, în care campioana Spaniei este acuzată de corupție, UEFA a deschis un dosar pentru o situație pe care o consideră anormală și care încalcă principiile competiției.

Forul de la Nyon va anunța decizia și eventualele sancțiuni la 12 iunie.

Conform publicației ABC, raportul întocmit de doi comisari ai UEFA, Mirjam Koller și Jean-Samuel Leuba indică faptul că Barcelona nu a respectat perceptele de bază ale competiției, adică a încercat să influențeze rezultatul meciurilor.

În statutele UEFA, articolul 50.3 prevede că un club poate fi exclus din competițiile europene „dacă s-a angajat într-o activitate care ar putea influența rezultatul unui meci la nivel național sau internațional”, iar cei doi inspectori au indicat că aici se încadrează și echipa lui Xavi.

O eventuală pedeapsă nu va influența competiția spaniolă, ci doar clubul în cauză, locul Barcelonei urmând să fie luat de Villarreal.

Conform presei spaniole, FC Barcelona nu a fost încă notificată de UEFA cu privire la deznodământul anchetei și va oferi mai multe detalii în momentul deciziei finale.