​Ioan Becali, cel mai important agent de jucători de după 1990, ulterior condamnat pentru diverse ilegalități făcute în fotbal, a fost invitat la „Prietenii lui Ovidiu".

Giovanni BecaliFoto: arhiva GSP

Ioan Becali (70 de ani) a fost primul agent de jucători din fotbalul românesc, intrând pe piață după 1989, împreună cu fratele său, Victor Becali. În 2006 a fost președinte și acționar al clubului Dinamo.

În martie 2014, Ioan Becali a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii mai 2018, după ce a ispășit aproape 3 de închisoare.

A fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 4 luni închisoare, în dosarul în care este acuzat că i-a dat mită judecătoarei Geanina Terceanu. Din pedeapsă i s-au scăzut 2 ani și 6 luni executați în precedenta condamnare.

Invitat la Prietenii lui Ovidiu, în august 2020, Giovanni Becali a povestit cum a fost la un pas să intre în celebrul clan Camorra din Napoli, dar și cum a fost prins trecând Dunărea când i-a pus cuțitul la gât călăuzei.

Citește articolul integral pe GSP.