Selecţionerul echipei masculine de fotbal a Africii de Sud prezentă la JO Tokyo susține că formația sa este ”stigmatizată” din cauza cazurilor de infectare cu coronavirus din lot.

JO TokyoFoto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

David Notoane, selecționerul Africii de Sud, a declarat că a văzut "oameni fugind din faţa echipei sale", după ce doi jucători şi un analist video au fost testaţi pozitiv la coronavirus duminică. Nu mai puţin de 21 de componenţi ai echipei au fost obligaţi, totodată, să se izoleze înainte de deschiderea turneului, după ce au fost consideraţi cazuri contact.

"Este o chestiune ce trebuie spusă, anume cea a stigmatizării. Adesea, când oamenii ne văd o iau la fugă... Eu cred că este lipsit de respect", a declarat selecţionerul după înfrângerea (0-1) sud-africanilor în faţa Japoniei, în primul meci din Grupa A, din care mai fac parte Franţa şi Mexic.

Notoane a reamintit că, în urma detectării cazurilor de Covid-19, echipa sa a fost constrânsă să rateze două şedinţe de pregătire, iar jucătorii au fost izolaţi în camerele lor.

"Acest lucru a limitat pregătirea noastră", a explicat antrenorul, potrivit Agerpres.