Brazilia va întâlni Ecuador și Paraguay în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar 2022, iar selecționerul Tite a anunțat lotul cu care va ataca confruntările. Între convocați și-a făcut loc și o legendă a fotbalului mondial, ajunsă la 38 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Naționala Braziliei se va duela cu Ecuador și Paraguay, pe 4, respectiv 8 iunie, în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar 2022.

Printre convocați este și cel mai titrat fotbalist din istorie, Dani Alves. În vârstă de 38 de ani, brazilianul a fost ultima oară chemat la națională în 2019.

Fundașul dreapta a împlinit 38 de ani în urmă cu o săptămână, pe 6 mai. Alves a adunat 118 selecții pentru naționala țării sale, reușind să înscrie 8 goluri și să ofere 19 pase decisive.

Începând din 2019, el joacă în Brazilia la Sao Paolo, acolo unde este unul dintre jucătorii de bază ai antrenorului Hernan Crespo, potrivit Eurosport.

La echipele de club, Dani Alves a avut cele mai mari performanțe la Barcelona, alături de care a cucerit 23 de trofee, printre care se numără 3 Ligi ale Campionilor și 6 titluri în La Liga, obținute în perioada 2008-2016.

Per total, Dani Alves a cucerit 41 de trofee, fiind cel mai titrat jucător din istoria fotbalului. Ultimul cucerit a fost Copa America 2019, alături de naționala Braziliei.

În același timp, Dani Alves se poate lăuda și cu recordul celor mai multe trofee europene, 9 la număr, obținute de un fundaș, aflându-se la egalitate cu Paolo Maldini.

Lotul Braziliei pentru meciurile cu Ecuador și Paraguay

Portari: Alisson (Liverpool), Ederson (City) si Weverton (Palmeiras)

Fundași: Dani Alves (Sao Paulo), Danilo (Juventus), Alex Sandro (Juventus), Renan Lodi (Atletico Madrid), Thiago Silva (Chelsea), Militao (Real Madrid), Marquinhos (PSG) si Verissimo (Benfica)

Mijlocași: Casemiro (Real Madrid), Fred (United), Fabinho (Liverpool), Paqueta (Lyon), Douglas Luiz (Aston Villa) si Everton Ribeiro (Flamengo)

Atacanți: Firmino (Liverpool), Richarlison (Everton), Everton (Benfica), Gabriel Jesus (City), Neymar (PSG), Gabriel Barbosa (Flamengo) si Vinicius (Real Madrid).