​Glasgow Rangers anunţă transferul definitiv al lui Ianis Hagi, jucătorul român urmând să evolueze la echipa scoţiană după ce a fost împrumutat de la formaţia belgiană Genk, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Rangers poate confirma că Ianis Hagi a fost de acord să se alăture clubului pe termen lung", a precizat clubul scoţian.

Ianis Hagi a declarat, miercuri, că, deşi a existat interes pentru el de la alte echipe, el şi-a dorit mereu să rămână la Glasgow Rangers.

"Abia aştept să joc din nou cu acest tricou minunat. Au existat interese şi de la alte echipe, dar prioritatea mea a fost mereu să revin la Glasgow şi să joc pentru Rangers. Mi-a plăcut împrumutul meu aici abia aştept să joc din nou în faţa fanilor, dar sper acum sper că toţi sunteţi bine, şi familiile voastre la fel, şi sunteţi sănătoşi şi în siguranţă", a declarat Ianis Hagi, conform site-ul oficial al Glasgow Rangers.

Tehnicianul Steven Gerrard a declarat că este o plăcere să-l antreneze pe Ianis Hagi, transferul acestuia la scoţieni fiind, în opinia lui, o veste excelentă.

“Ianis este cunoscut în Europa ca un tânăr şi minunat jucător, aşa că să îl avem aici pe termen lung reprezintă o veste excelentă. Am reuşit să dezvolt o relaţie cu el foarte rapid, este o plăcere să-l antrenez şi el este dispus să devină mai bun cu fiecare şedinţă. El deja are experienţa de pe Ibrox şi ştiu că este pregătit pentru viitorul sezon", a declarat Gerrard.

Genk a anunţat, marţi, transferul definitiv al mijlocaşului Ianis Hagi la Glasgow Rangers, dar ulterior a şters informaţia de pe site-ul oficial.

Ianis Hagi a fost împrumutat în iarnă de Glasgow Rangers de la clubul belgian Genk, cu posibilitatea de a-l achiziţiona definitiv la finalul acestui sezon, pentru suma de cinci milioane de euro.

La formaţia scoţiană, Hagi jr. a jucat 12 meciuri în toate competiţiile şi a avut evoluţii apreciate cu Rangers mai ales în Liga Europa.

Fotbalistul de 21 de ani a mai evoluat în carieră la FC Viitorul, echipa tatălui său, şi la Fiorentina. El a ajuns la Genk în vara anului 2019.