​Ediţia 2020/2021 a Ligue 1 va începe la 23 august, iar divizia secundă, la 22 august, a stabilit liga profesionistă franceză, informează lequipe.fr.

HotNews.roFoto: Hotnews

LFP precizează că acesta este doar un calendar provizoriu, în aşteptarea anunţurilor pe care UEFA trebuie să le facă cu privire la competiţiile sale europene, la următorul comitet executiv din 17 iunie.

Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa a anunţat oficial, la 30 aprilie, închiderea sezonului 2019/2020 al campionatului, iar echipa PSG, lider în clasament la momentul întreruperii, a devenit campioană, cu zece etape nedisputate din sezon.

Guvernul a anunţat că până la sfârşitul lunii iulie nu va exista nicio competiţie pe teritoriul Franţei din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că liga profesionistă a fost nevoită să oprească definitiv sezonul Ligue 1.

Totuşi, forurile fotbalistice franceze speră să se poată disputa finalele Cupei Ligii (PSG- Lyon) şi Franţei (PSG - Saint-Etienne). Pentru acest lucru, sunt aşteptate informaţii mai precise de la guvern, pentru a stabili condiţiile organizării celor două finale, potrivit News.ro.