Liga 1, la fel ca toate campionatele puternice din Europa, și-a închis porțile din cauza pandemiei de coronavirus. Au fost anunțate mai multe date pentru o posibilă reluare, iar Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat și cum va fi stabilită noua campioană a țării.

Liga 1Foto: lpf.ro

Despre cum va fi stabilită noua campioană

"Fotbalul trebuie să-și desemneze câștigătorul pe teren. Nu vom susține înghețarea competițiilor. Primul obiectiv este sănătatea. Al doilea obiectiv este sustenabilitatea financiară. Cel de-al treilea obiectiv este ca orice decizie pe care suntem forțați să o luăm să producă cea mai mică nedreptate" - Răzvan Burleanu, la Pro X.

Care ar fi planurile de bătaie pentru Liga 1

"În momentul de față lucrăm pe mai multe scenarii de reluare graduală a competiției. 27 mai, 3 iunie sau 13 iunie. Toate competițiile se vor amâna până la sfârșitul stării de urgență. Dacă vom începe pe 27 mai, vom putea comunica echipele participante în cupele europene, la UEFA, pe 28 iunie.

Dacă vom putea să începe pe 13 iunie, vom putea să comunicăm echipele pe 15 iulie. În momentul de față, termenul limită pe care-l avem comunicat dinspre UEFA este 30 iunie, vom vedea ce se va modifica", a completat Răzvan Burleanu.

După disputarea a două etape din play-off-ul Ligii 1 la fotbal, CFR Cluj se află pe primul loc în ierarhie, cu 30 de puncte. Urmează FCSB și U Craiova, ambele cu câte 26 de puncte, dar despărțite de golaveraj.