Ajax Amsterdam a jucat din nou superb, a presat pe toată durată meciului o "Bătrână Doamnă" lipsită de entuziasm și de energie, a pasat incredibil pe spații mici și s-a calificat în careul de ași al Champions League. A fost 2-1 pentru "lăncieri" pe terenul lui Juventus (3-2 la general), iar echipa lui Erik ten Hag continuă un sezon incredibil. După ce a câștigat de trei ori consecutiv competiția cu Real Madrid (echipă eliminată tot de olandezi), Cristiano Ronaldo se oprește în sferturi. În cealaltă partidă a serii, Lionel Messi a făcut din nou spectacol, a înscris de două ori (De Gea a avut o contribuție importantă la a doua reușită) și i-a adus victoria Barcelonei în fața celor de la Manchester United. Argentinianul a fost acompaniat de Coutinho, care a stabilit scorul final (3-0) printr-o execuție de senzație din afara careului.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia
  • Juventus vs Ajax 1-2 (Ronaldo '28 / van de Beek '34, de Ligt '67) - 2-3 la general

Au evoluat echipele:

Juventus (4-3-3): Szczesny - De Sciglio (Cancelo '64), Rugani, Bonucci, Alex Sandro - Can, Pjanic, Matuidi - Bernardeschi (Bentancur '80), Dybala (Kean '46), Ronaldo.Antrenor: Massimiliano Allegri

Ajax (4-2-3-1): Onana - Veltman, de Ligt, Blind, Mazraoui (Sinkgraven '11, Magallan '82) - Schone, de Jong - Ziyech (Huntelaar '88), van de Beek, Neres - Tadic.Antrenor:Erik ten Hag

Desfășurarea livetext:

Final de meci. Ajax ajunge în careul de ași al competiției, Cristiano Ronaldo este eliminat alături de Juventus.

'90 Juventus cere penalti după ce Blind a atins mingea cu mâna. Arbitrul a decis că nu trebuie acordată lovitură de la 11m după ce a verificat VAR.

'80 Ziyech l-a învins pe Szczesny cu un șut la vinclu, dar reușita nu a fost acordată pentru că acesta s-a aflat în ofsaid la o pasă precedentă.

'75 Cancelo centrează, însă lovitura de cap a lui Kean a trecut pe lângă poartă.

'74 Neres ratează din 7m. Brazilianul nu a reușit să lovească bine mingea.

'67 Goool Ajax! Matthijs de Ligt, căpitanul lăncierilor, se înalță extraordinar la un corner și trimite în poartă dintre doi fundași ai italienilor. La acest scor, Juventus are nevoie de două goluri pentru a se califica.

'65 Olandezii vor să intre cu mingea în poartă, dar nu găsesc cele mai bune soluții. Aflat într-o poziție destul de bună, Ziyech a încercat să recentreze în fața porții și a greșit pasa.

'62 Neres îi pasează lui Ziyech, acesta încearcă să îl lase singur cu poarta goală pe Tadic, însă Pjanic intervenit excepțional, în ultimul moment.

'57 Van de Beek trimite un șut superb, cu mult efect, spre colțul lung, însă Szczesny mai are o intervenție bună și scoate de sub bară.

'52 Olandezii profită de o eroare în defensiva lui Juventus, Ziyech trage dintr-o poziție excelentă, însă Szczesny respinge extraordinar cu mâna stângă.

'46 Start în repriza secundă. Moise Kean îi ia locul accidentatului Dybala.

Pauză în Italia. Juventus și Ajax se află în continuare la egalitate, dacă scorul va rămâne același, vom avea prelungiri.

'34 Goool Ajax! van de Beek rămâne singur și îl învinge pe Szczesny fără probleme cu un șut pe jos. De Sciglio nu a ținut bine linia de ofsaid și i-a permis olandezului să înscrie.

'28 Goool Juventus! Cristiano Ronaldo înscrie din nou cu o lovitură de cap (a făcut-o și în tur) în urma unui corner. Arbitrul a cerut consultarea VAR pentru o cădere în careu, însă s-a dovedit că de Ligt este cel care l-a împins pe colegul său Sinkgraven pentru a acoperi un spațiu lăsat liber în fața porții.

'21 Olandezii combină incredibil pe spațiul minuscul lăsat de italieni în apărare, însă nu găsesc execuția decisivă. Gazdele răspund, însă Onana este la post și reține șutul lui Dybala.

'10 Mazraoui (Ajax) s-a accidentat la gleznă după un contact cu Dybala și a fost înlocuit cu Sinkgraven.

'1 A început partida.

  • Barcelona vs Manchester United 3-0 (Messi '16, '20, Coutinho '61) - 4-0 la general

Au evoluat echipele:

Barcelona (4-3-3): ter Stegen - Roberto (Semedo '71), Pique, Lenglet, Alba - Rakitic, Busquets, Arthur (Vidal '75) - Messi, Suarez, Coutinho (Dembele '81). Antrenor: Ernesto Valverde

Manchester United (4-3-3): de Gea - Jones, Lindelof, Smalling, Young - McTominay, Fred, Pogba - Lingard (Sanchez '80), Rashford (Lukaku '73), Martial (Dalot '65). Antrenor: Ole Gunnar Solskjær

Desfășurarea livetext:

Final de meci. Barcelona se califica în semifinalele Champions League.

'89 ter Stegen nu îi lasă pe "diavoli" să înscrie. Sanchez a trimis foarte bine cu capul, însă neamțul s-a întins și a respins în corner.

'64 Messi încearcă o foarfecă de lângă Phil Jones, însă mingea trece foarte puțin pe lângă bara dreaptă a porții lui De Gea.

'61 Goool Barcelona! Coutinho îl învinge pe De Gea cu o execuție excelentă din afara careului. Portarul oaspeților a zburat pe sub balonul care s-a oprit în plasă.

'47 Messi este aproape de hat-trick, însă șutul său este respins de Young în corner.

'46 A început repriza secundă.

Pauză pe Camp Nou. Barcelona are un avantaj confortabil și este foarte aproape de semifinalele competiției.

'45 Messi face show în fața lui Jones, trimite o pasă perfectă în fața porții pentru Roberto, însă șutul acestuia din alunecare este respins în ultimul moment de De Gea.

'39 Pogba șutează pe centrul porții, nu îi pune probleme lui ter Stegen.

'20 Goool Barcelona! Messi încearcă să reproducă execuția din minutul 16, vine din flancul stâng de această dată, trimite destul de slab pe jos, însă De Gea gafează neașteptat și mingea intră în poartă pe sub iberic.

'16 Goool Barcelona! Rakitic recuperează o minge în flancul drept, Messi trece de Fred și trimite în colțul lung cu o execuție de mare efect din afara careului.

'14 Rashford avansează spre poarta catalanilor, însă ratează șutul.

'11 Arbitrul dictează lovitură de la 11m pentru gazde, după un contact între Fred și Rakitic, însă după consultarea VAR decizia este anulată.

'1 Rashford are prima mare ocazie a partidei după doar 34 de secunde. Tânărul englezilor a scăpat singur în banda stângă și a trimis în bară.