​Jermain Defoe, în prezent jucător la Bournemouth, şi-a făcut un tatuaj în memoria lui Bradley Lowery, micuţul fan al formaţiei Sunderland care i-a fost prieten şi a murit anul trecut, la vârsta de şase ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Defoe şi-a tatuat "Brads" pe brațul drept şi a spus că tatuajul va fi completat cu nori şi stele.

Tatuajul făcut în memoria lui Bradley:

Bradley Lowery, diagnosticat cu neuroblastom în 2013, a încetat din viaţă în decembrie 2017. Bradley a fost mascota echipei Sunderland şi avea o relaţie specială cu Jermain Defoe.

Legătura dintre cei doi a început în septembrie 2016, când Sunderland (echipa favorită a lui Bradley, la care evolua Defoe) a jucat pe teren propriu împotriva celor de la Everton, pe Stadionul Luminii (numele stadionului celor de la Sunderland).

Bradley a fost aplaudat în minutul 5 al partidei, tot stadionul cântându-i numele. Acesta a declarat pentru ziarul clubului: "A fost minunat. Am avut ocazia de a mâ întâlni cu Jermain Defoe, care este jucătorul meu favorit, și toată lumea mi-a rostit numele. Vă mulțumesc tuturor".

La o distanță de trei luni, Bradley a executat un penalti împotriva portarului lui Chelsea, Asmir Begovic, câștigând premiul de golul lunii în decembrie 2016.

Penaltiul executat de Bradley:

Sursă video: BBC Sport

Un alt moment emoționant al prieteniei dintre cei doi l-a reprezentat postarea lui Defoe de pe Twitter în care cei doi stăteau în patul de spital al lui Bradley, puștiul dormind în brațele atacantului englez. După vizită, Defoe a declarat: "Imediat cum am ieșit din cameră, a sărit din pat și mi-a zis să mă întorc. M-a acoperit cu pătura sa și a rugat-o pe mama lui să stingă lumina. Voia doar să fie îmbrățisat și să meargă la culcare".

Defoe l-a purtat în brațe pe Bradley și la meciul câștigat de naționala Angliei împotriva Lituaniei pe Wembley, partidă în care atacantul a și marcat. "Mi-e greu să pun în cuvinte sentimentul, dar a trebuit să îmi stăpânesc emoțiile la începutul partidei, când l-am avut pe micuțul Brad cu mine", a afirmat Jermain la finalul meciului.

Bradley a încetat din viață în decembrie 2017, iar Jermain a părut foarte afectat la înmormântarea sa. După decesul băiatului, Defoe a spus: "A fost cel mai bun prieten al meu. A fost autentic. Iubea fotbalul, mă iubea pe mine, iar eu îl iubeam pe el. Să îi fiu un prieten a fost tot ce am putut să îi ofer".

Jermain Defoe a fost component al echipei Sunderland în perioada ianuarie 2015 - iunie 2017