UEFA a anunțat, luni, lista scurtă cu fotbaliștii dintre care se va desemna câștigătorul titlului de cel mai bun jucător al sezonului 2017/2018. Luka Modric (Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Juventus) şi Mohamed Salah (Liverpool) sunt cei trei finalişti aflați în cursa pentru premiul "UEFA Men's Player of the Year".

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Luka Modric - Croația (Real Madrid): a câștigat trofeul Champions League și a devenit vicecampion mondial cu naționala Croației, fiind desemnat cel mai bun jucător al CM din Rusia.

Cristiano Ronaldo - Portugalia (Real Madrid/Juventus): a câștigat trofeul Champions League pentru a cincea oară în carieră (un record), fiind cel mai bun marcator al competiției pentru a șasea oară în carieră.

Mohamed Salah - Egipt (Liverpool): a jucat finala Champions League și a doborât mai multe recorduri în primul său sezon la Liverpool, fiind desemnat cel mai bun fotbalist din Premier League. Egipteanul a marcat 32 de goluri, un record pentru un sezon de 38 de etape în prima ligă engleză.

Cei trei au fost aleși de un juriu format din cei 80 de antrenori ai cluburilor care au participat în faza grupelor din ediția trecută a Champions League (32) și a Europa League (48), împreună cu 55 de jurnaliști, reprezentând fiecare dintre asociațiile membre UEFA.

Pentru Cristiano Ronaldo ar putea fi al treilea trofeu consecutiv. Lusitanul a mai fost desemnat de UEFA cel mai bun jucător al sezonului în 2014, 2016 și 2017.

Ceilalți jucători din top zece:

4 Antoine Griezmann (Atlético & Franța) – 72 puncte

5 Lionel Messi (Barcelona & Argentina) – 55 puncte

6 Kylian Mbappé (Paris & Franța) – 43 puncte

7 Kevin De Bruyne (Manchester City & Belgia) – 28 puncte

8 Raphaël Varane (Real Madrid & Franța) – 23 puncte

9 Eden Hazard (Chelsea & Belgia) – 15 puncte

10 Sergio Ramos (Real Madrid & Spania) – 12 puncte

Ceilalţi nominalizaţi sunt:

Portarul sezonului: Alisson Becker, Gianluigi Buffon, Keylor Navas

Fundaşul sezonului: Marcelo, Sergio Ramos, Raphaël Varane

Mijlocaşul sezonului: Kevin De Bruyne, Toni Kroos, Luka Modrić

Atacantul sezonului: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah

Jucătoarea anului: Pernille Harder, Ada Hegerberg, Amandine Henry

Jucătorul sezonului în Europa League: Diego Godín, Antoine Griezmann, Dimitri Payet

Câştigătorii premiilor pentru Jucătorul/Jucătoarea anului, dar și cei ai titlurilor pentru cel mai bun portar/fundaș/mijlocaș/atacant al sezonului vor fi anunțați pe 30 august, când va avea loc tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor pentru sezonul 2018/2019. Premiul pentru "Jucătorul sezonului în Europa League" se va acorda în ziua următoare.