La două săptămâni de la startul Campionatului Mondial din Qatar, organizatorii au raportat un număr de doar 765.000 de vizitatori, mult sub așteptările prilejuite de evenimentul sportiv.

Suporterii EcuadoruluiFoto: Nigel Keene/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Qatarul aştepta pentru cel mai mare eveniment fotbalistic al planetei un flux de 1,2 milioane de persoane în timpul competiţiei cu durata de aproape o lună.

O creştere mare a numărului de vizitatori în acest stadiu al turneului este improbabilă, doar opt echipe fiind rămase în cursa pentru trofeu şi doar opt meciuri din totalul de 64 care au început pe 20 noiembrie.

Raportul Comitetului de organizare a precizat că în primele 17 zile ale turneului au fost înregistraţi 765.859 vizitatori internaţionali, dintre care mai mult de jumătate au plecat deja.

Raportul a înregistrat 1,33 de milioane de posesori de bilete de meci şi 3,09 milioane de bilete vândute pentru cele opt stadioane care găzduiesc meciuri la Cupa Mondială de fotbal, care se va încheia pe 18 decembrie.

Asistenţa cumulată pe stadioane la primele 52 de meciuri ale Cupei Mondiale a ajuns la 2,65 milioane de spectatori, potrivit documentului.

FIFA a afirmat anterior că asistenţa pe arenele din Qatar a depăşit-o pe cea din perioada corespunzătoare a Cupei Mondiale din Rusia, din 2018, potrivit Agerpres.