Mikaela Shiffrin a postat un mesaj pe rețelele de socializare, după ce a căzut în timpul coborârii de la Cortina d'Ampezzo (Italia) și a suferit o accidentare la piciorul stâng.

Mikaela ShiffrinFoto: GEORG HOCHMUTH / AFP / Profimedia

Mikaella Shiffrin, după căzătura de la Cortina d'Ampezzo: „Foarte recunoscătoare că nu este mai rău”

Sportiva cu cele mai multe victorii în istoria Cupei Mondiale de schi alpin a afirmat că accidentarea nu este una gravă, dar a menționat că piciorul o doare destul de tare.

„Vă mulţumesc tuturor pentru sprijin şi urările de bine. În acest moment, iau lucrurile pas cu pas şi voi împărtăşi mai multe informaţii sau actualizări pe măsură ce voi afla mai multe. Foarte recunoscătoare că nu este mai rău, dar piciorul este destul de umflat în acest moment.

Nu voi schia restul acestui weekend şi nu voi schia în Kronplatz. Ce va fi dincolo de asta este destul de greu de spus acum. Am nevoie de puţin timp pentru a procesa cu echipa mea şi a vedea cum se simte totul în zilele următoare! Vă mulţumesc tuturor” - Mikaella Shiffrin pe Instagram.

Stephanie Venier a câştigat, vineri, proba de coborâre de la Cortina d'Ampezzo. Austriaca (30 ani) a obţinut a doua victorie în Cupa Mondială, după ce le-a învins pe Lara Gut-Behrami (+0.39), Valerie Grenier, Sofia Goggia şi Christina Ager (toate la +0.71).

Shiffrin a căzut după aproximativ 20 de secunde de cursă și a ajuns în plase. Sportiva s-a ridicat după câteva minute, însă a evitat să se sprijine pe piciorul stâng.

Aflată pe primul loc în clasamentul Cupei Mondiale, Mikaela a fost apoi transportată cu elicopterul.

Slovaca Petra Vlhova, locul 2 în ierarhia generală, a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul drept, după ce a căzut la Jasna, cu o săptămână în urmă.

Cele mai mult victorii în istoria Cupei Mondiale de schi alpin

1. Mikaela Schiffrin 95 (2012 - prezent)

2. Ingemar Stenmark 86 (1974 - 1989)

3. Lindsey Vonn 82 (2001 - 2019).