România a cucerit două medalii la Campionatele Mondiale de Teqball, organizate la Bangkok (Thailanda): argint în proba de simplu masculin (Apor Gyorgydeak) și bronz la simplu feminin (Kinga Barabasi).

Kinga BarabasiFoto: Beata Zawrzel/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Apor Gyorgydeak, vicecampion mondial la teqball - Bronz pentru Kinga Barabasi

Potrivit Federaţiei Române de Teqball, a șasea ediţie a CM a înregistrat un record al participărilor, cu 211 jucători calificaţi (131 la masculin şi 80 la feminin), din 61 de ţări.

„În proba de simplu masculin, Gyorgydeak Apor a obţinut medalia de argint, fiind învins în finală de polonezul Adrian Duszak, în două seturi, 10-12, 9-12. Până în semifinale, numărul 1 mondial i-a învins pe Robert Kertesz (Canada), Uthen Kukeaw (Thailanda), Jonathan Coquelle (Belgia) şi Brian Mengel Thomsen (Danemarca), în câte două seturi.

În proba de simplu feminin, Barabasi Kinga a cucerit medalia de bronz, învingând-o în finala mică pe americanca Carolyne Greco (campioana de anul trecut), 12-11, 12-5. În semifinale, Barabasi a fost învinsă de brazilianca Rafaela Fontes, cea care avea să câştige proba de simplu feminin.

Cu două medalii obţinute, România s-a clasat pe poziţia a 5-a, în clasamentul general, după Thailanda, Brazilia, Ungaria şi Polonia, înaintea Franţei, cele 6 ţări fiind singurele care au reuşit să câştige medalii la această ediţie a Campionatelor Mondiale de Teqball” , se arată în comunicatul Federaţiei Române de Teqball.

CM Teqball, clasamentul general pe medalii

1 Thailanda - 2 aur, 1 argint, 1 bronz

2. Brazilia - 1 aur, 2 argint, 1 bronz

3. Ungaria - 1 aur, 1 argint, 1 bronz

4. Polonia - 1 aur

5. România - 1 argint, 1 bronz

6. Franța - 1 bronz.

Meciul dintre Apor Gyorgydeak și Adrian Duszak

Meciul dintre Kinga Barabasi și Carolyne Greco