România va fi reprezentată de echipa feminină de gimnastică la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, pentru prima dată în ultimii 12 ani, dar Federația se confruntă cu probleme financiare și solicită ajutor pentru pregătirea lotului.

Echipa feminina de gimnastica a RomanieiFoto: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP / Profimedia

Federația Română de Gimnastică nu are bani pentru pregătirea lotului înaintea Jocurilor Olimpice

În lotul extins sunt 15 gimnaste, iar pentru olimpiadă vor fi selectate în următoarele săptămâni, doar cinci dintre ele.

Conform romania.europalibera.org, Federaţia ar avea nevoie de două milioane de euro până anul viitor, bani care ar asigura în special pregătirea din străinătate a gimnastelor, care în România nu au aparate similare cu cele pe care vor concura la Paris.

Federaţia Română de Gimnastică face un apel la donatori să contribuie cu bani astfel încât pregătirea să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Preşedinta Federaţiei, Carmencita Constantin, spune că instituţia nu are în prezent bani în conturi, iar pregătirea din ultimele două luni s-a făcut cu bani de la sponsori, conform News.ro.

Federaţia Română de Gimnastică nu are încă la dispoziţie bugetul pentru anul viitor şi nu ştie nici măcar câţi bani va primi de la bugetul naţional.